Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський розповів, як не міг наговоритися з Байденом

Середа, 12 липня 2023, 18:52
Зеленський розповів, як не міг наговоритися з Байденом
зеленський і байден, Getty Images

Президент Володимир Зеленський вважає, що зустріч із президентом США Джо Байденом на полях саміту НАТО у Вільнюсі була "сильною і хорошою" і, якби не протокол, тривала б ще довше.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Зеленського у Twitter

Деталі: Український президент зауважив, що зустріч із Байденом тривала щонайменше удвічі довше, ніж було передбачено протоколом.

Пряма мова: "Якби протокол не зупинив зустріч, ми говорили б іще довше. Усі теми: тривала підтримка, зброя, політика, НАТО. Чітко бачимо, як завершити цю війну нашою спільною перемогою".

Нагадаємо: Перед початком зустрічі із Зеленським Байден сказав, що з нетерпінням чекає дня офіційного вступу України в НАТО.

За інформацією "Європейської правди", Білий дім виступає проти швидкого вступу і запрошення України, зокрема через те, що у команді Байдена вважають за необхідне лишити для України простір для торгівлі з Росією. Мовляв, "а якщо виникне ідея обміняти мир на невступ України до НАТО?"

Президент Володимир Зеленський вважає, що умови вступу України до НАТО, висунуті членами Альянсу у рішенні саміту, є безпековими. Коментуючи рішення НАТО про те, що запрошення до вступу надійде тільки після "виконання умов", Зеленський запевнив, що у нього є своє розуміння того, коли це станеться.

Читайте також: Альянс без плану дій: чому саміт НАТО у Вільнюсі став провалом та що варто робити Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: