Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За допомогу Росії США запровадили санкції проти компаній із Киргизстану

Четвер, 20 липня 2023, 18:30

Міністерство фінансів США 20 липня оголосило про санкції проти кількох киргизьких компаній, які допомагають Росії обходити запроваджені західними країнами обмеження та отримувати товари й технології подвійного призначення.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на повідомлення американського Мінфіну

Деталі: Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну підприємства, що базуються в Киргизстані, часто експортують до Росії електронні компоненти та інші технології, частину з яких отримували й підприємства російського оборонного сектора.

Реклама:

У зв’язку з цим США наклали санкції на зареєстровану в Киргизстані компанію RM Design and Development (RMDD), створену в березні 2022 року, яка є "активним постачальником товарів подвійного призначення до Росії".

RMDD відправила сотні партій товарів, зокрема напівпровідникові прилади, електронні інтегральні схеми та конденсатори, декільком російським компаніям – їх США також додали до санкційного переліку.

Також обмеження запроваджені проти киргизьких GTME Tekhnologii та Cargoline, створених у червні й березні 2022 року, які за тією ж схемою – через перепродаж російським компаніям – допомагали Москві отримувати товари подвійного призначення.

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало: Як повідомлялось загальний обсяг експорту Киргизстану до Росії стрімко зріс у 2022 році, збільшившись на 250% порівняно з попереднім роком, до вторгнення в Україну. Деякі товари, такі як оптичні приціли, Киргизстан ніколи не експортував до Росії.

Російські фірми, які отримували товари з Киргизстану, в більшості випадків були відомими постачальниками оборонної промисловості РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування