Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Чехії: Перемогу Росії не можна допустити, підтримка України критично важлива

Вівторок, 29 серпня 2023, 18:50
Президент Чехії: Перемогу Росії не можна допустити, підтримка України критично важлива
Петр Павел, фото: getty Images

Президент Чехії Петр Павел заявив, що не можна допустити перемоги Росії у війні проти України, адже її агресія підірвати міжнародний порядок, побудований на узгоджених правилах і співпраці, відповідно, підтримка нашої країни критично важлива.

Джерело: промова чеського президента перед чеськими послами в Празькому граді у вівторок, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ČTK

Пряма мова: "Ми вже маємо досвід, і не потрібно спекулювати на тому, що Росія ніколи не змириться з втратою політичного впливу на нашу країну. І також очевидно, що такий результат надихнув би інші країни, які думають так само, як Росія".

Реклама:

Деталі: Президент Чехії наголосив, що перемоги Росії у повномасштабній війні проти України не можна допустити, а "російська агресія і все більша асертивність загрожують підірвати міжнародний порядок, побудований на узгоджених правилах і співпраці".

Окремо Павел пояснив, що вважає підтримку України не лише солідарною та морально правильною, але й критично важливою для забезпечення безпеки Чеської Республіки.

Він також закликав створити умови для того, щоб Україна стала повноправним членом ЄС і НАТО після завершення війни і виконання необхідних критеріїв.

ВІДЕО ДНЯ

Що було раніше:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування