Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дрони атакували Росію і Крим понад 190 разів цього року − ВВС

Середа, 30 серпня 2023, 22:11
Дрони атакували Росію і Крим понад 190 разів цього року − ВВС
Фото severreal.org

З початку року безпілотники понад 190 разів атакували територію Росії та тимчасово окупованого Криму − удари в ніч на 30 серпня по 6 регіонах РФ, стали наймасштабнішими в 2023 році.

Джерело: ВВС news з посиланням на BBC Verify, який відстежує повідомлення про удари дронів у російських ЗМІ з початку 2023 року

Дослівно ВВС: "Москва неодноразово звинувачувала Україну в тому, що вона стоїть за ударами безпілотників протягом останніх місяців.

Україна не взяла на себе відповідальність за них, хоча президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що атаки на російську територію є "неминучим, природним і абсолютно справедливим процесом"".

Реклама:

Деталі: У 2023 році атаки безпілотників були зосереджені в Брянській, Бєлгородській і Курській областях Росії поблизу західного кордону з Україною, а також в анексованому Росією Криму.  

Також, за даними BBC Verify, цього року відбулося близько десятка атак морських безпілотників на російські цілі в Чорному морі, в тому числі на військово-морські бази і Кримський міст. 

 
Інфографіка ВВС

Щонайменше кілька разів безпілотники досягли Московської області, яка знаходиться приблизно за 450 км від кордону з Україною. Ці атаки призводили до евакуації людей, та на певний час зупиняли московські аеропорти.

ВІДЕО ДНЯ

Росія навіть звинувачувала Україну в спробі вбити президента РФ Володимира Путіна під час нібито удару по його резиденції в Кремлі в Москві 3 травня. Україна це заперечувала.

Соціальні мережі повідомляли, що в кількох нещодавніх атаках на Москву були задіяні ударні безпілотники дальнього радіусу дії "Бобер".

Фахівець з безпілотників з Університету Західної Англії Стів Райт провів перехресний аналіз зображень цих літальних апаратів і підтверджених відеозаписів ударів по Москві 30 травня і дійшов висновку, що ці два зразки є схожими за конструкцією, і що "найімовірніше" був використаний "Бобер".

ВВС також зазначає, що уламки безпілотника, який у лютому розбився приблизно за 100 км від Москви, виявилися схожими на UJ-22 − тип безпілотника, що виробляється в Україні. Цей дрон в автономному польоті має дальність 800 км.   

У 2023 році мішенню для атак були нафтові об'єкти, аеродроми та енергетична інфраструктура окупантів.

Зокрема, журналісти виявили щонайменше дев'ять повідомлень про атаки безпілотників на нафтобази. Одна з них була в Севастополі (Крим) 29 квітня − у результаті удару були знищені кілька резервуарів з нафтою.

30 серпня Росія повідомила про серію атак безпілотників по всій країні, в тому числі про удар по аеродрому у Пскові, в результаті якого згоріли 4 військові вантажні літаки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:22
У США заявили про зміну своєї політики до Грузії, якщо ті схвалять закон про "іноагентів"
09:06
У Фінляндії заявили, що витік метану з "Північних потоків" навряд чи матиме вплив на клімат
08:50
Уночі збито 21 з 34 ракет окупантів
08:38
ДТЕК: Росія серйозно пошкодила обладнання чотирьох ТЕС, є постраждалі
08:22
РФ втратила ще понад тисячу своїх вояків
08:06
На Дніпропетровщині через ракетний удар пошкоджено два енергооб’єкти та виникли перебої з водою 
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
Усі новини...