Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британська компанія вироблятиме в Україні гаубиці натівського стандарту

Четвер, 31 серпня 2023, 14:16
Британська компанія вироблятиме в Україні гаубиці натівського стандарту
Фото: DEFENSE EXPRESS

Британська компанія BAE Systems відкрила в Україні офіс для виробництва гаубиці L119, яка має калібр 105 мм натівського стандарту.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на повідомлення міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишіна

Деталі: Сторони підписали 30 серпня в Києві партнерську угоду у присутності президента України Володимира Зеленського. За словами Камишіна, така співпраця – "дуже потужний сигнал".

Реклама:

"Попри щоденні ракетні атаки ворога і повномасштабні воєнні дії, BAE Systems готові працювати тут, пліч-о-пліч з нами. Така співпраця – стовідсоткова win-win історія", – заявив посадовець.

Українські військові вже користуються зброєю від BAE Systems: це артилерійські системи М777 та L119, САУ M109, БМП CV-90 та Bradley, а також танки Challenger.

Раніше повідомлялося, що Фінляндія починає вивчати можливість виробництва власної бронетехніки в Україні у відповідь на прохання українського президента Володимира Зеленського, висловлене в середу.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше український президент приїздив до Швеції, де зустрівся з премʼєр-міністром Ульфом Крістерссоном, під час яких сторони домовились про локалізацію виробництва шведських бойових машин піхоти CV-90.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування