Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія облаштовує військові бази біля кордону з Фінляндією

Неділя, 10 вересня 2023, 17:59
Росія облаштовує військові бази біля кордону з Фінляндією
фото: PLANET LABS PBC

РФ нещодавно почала облаштовувати свої військові бази поблизу кордону з Фінляндією.

Джерело: фінське видання Yle, що опублікувало також знімки, які показують відповідні зміни, пише "Європейська правда"

Деталі: На супутникових знімках можна побачити збудовані ангари для обслуговування та зберігання техніки на території гарнізону Алакуртті та військового складу в Петрозаводську.

Реклама:

Як зазначає видання, дедалі більше техніки з Петрозаводська перекидають в Україну.

Водночас, йдеться в матеріалі, ці будівельні об'єкти – перша відчутна ознака того, що РФ знову почала інвестувати у військові бази поблизу фінського кордону через багато років.

За словами міністра оборони Антті Хяккянена, зафіксовані на супутникових знімках зміни не становлять загрози для Фінляндії.

ВІДЕО ДНЯ

На думку майора армії Фінляндії у відставці Марко Еклунда, пріоритетним завданням військового складу в Петрозаводську, ймовірно, є переобладнання і постачання техніки на український фронт.

"Я припускаю, що ангар, який там зведений, є ремонтним. Тобто це крите приміщення на час осінньо-зимових холодів, щоб можна було обслуговувати техніку", – зазначив він.

Після вступу Фінляндії до НАТО міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив про плани посилити свої збройні сили поблизу фінського кордону.

Що передувало: Раніше повідомлялося, що проєкт бюджету уряду Фінляндії на 2024 рік передбачає витрати в розмірі 2,3% ВВП на оборону у відповідності до вимог Північноатлантичного Альянсу – країна стала наразі останнім членом військово-політичного блоку.

Перед цим стало відомо, що Фінляндія восени ухвалить рішення про те, яким чином вона сприятиме спільній обороні НАТО в мирний час.

Фінляндія офіційно приєдналась до НАТО 4 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: