Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вірменія звинуватила Азербайджан у проведенні етнічних чисток в Нагірному Карабасі

Вівторок, 19 вересня 2023, 15:07
Вірменія звинуватила Азербайджан у проведенні етнічних чисток в Нагірному Карабасі
Фото: Shutterstock

Міністерство закордонних справ Вірменії у відповідь на початок Азербайджаном військових дій на території невизнаного Нагірного Карабаху звинуватило Баку у проведенні етнічних чисток.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на заяву міністерства

Деталі: У відомстві заявили, що "19 вересня Азербайджан розпочав чергову широкомасштабну агресію проти народу Нагірного Карабаху з метою завершення політики етнічних чисток".

Реклама:

Дослівно: "Ми рішуче засуджуємо агресію Азербайджану проти Нагірного Карабаху та масовий злочин, який стався рівно три роки тому, у 2020 році… Цивільні населені пункти, місто Степанакерт (азербайджанська назва Ханкенді. – Ред.), інші міста і села піддаються обстрілам з боку Азербайджану під порожнім приводом "знищення військових об'єктів".

Більше деталей: Єреван каже, що неодноразово попереджав, що "безперервні агресивні дії Азербайджану проти Нагірного Карабаху, неприхована войовнича риторика, абсолютно брехлива і осудлива пропаганда називання населення Нагірного Карабаху "терористами" переслідують одну мету: підкорити населення Нагірного Карабаху".

У міністерстві зазначили, що початку бойових дій передувало поширення міністерством закордонних справ Азербайджану "неправдивої інформації" про мінування та диверсійні дії, "що свідчить про планування нападу та забезпечення інформаційного поля". 

ВІДЕО ДНЯ

Дослівно: "Ще раз заявляємо, що Збройні сили і військова техніка Республіки Вірменія не дислокуються в Нагірному Карабаху, всі новини про мінування і диверсійні операції є неправдивими і сфабрикованими".

Ще більше деталей: Відомство закликало членів Ради Безпеки ООН, які несуть основну відповідальність за підтримання міжнародного миру та безпеки, вжити "чітких і недвозначних кроків для припинення агресії Азербайджану".

Що передувало: 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування