Росіяни марно намагалися досягти успіху біля Кліщіївки та Мар’їнки – Генштаб ЗСУ

Вівторок, 26 вересня 2023, 09:15
Росіяни марно намагалися досягти успіху біля Кліщіївки та Мар’їнки – Генштаб ЗСУ
Авіація Сил оборони, ілюстративне фото Генштабу ЗСУ

Минулої доби російські загарбники безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Кліщіївки та Новомихайлівки в Донецькій області, безуспішно намагалися витіснити українських бійців із позицій у районі Мар’їнки, а на Куп’янському та Лиманському напрямках – знову без штурмів. 

Джерело: оперативна інформація Генерального штабу ЗСУ станом на ранок 26 вересня, 580-й день повномасштабної війни

Деталі: Протягом минулої доби відбулося 25 бойових зіткнень. Ворог завдав 16 ракетних та 72 авіаційних удари, здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях українських військ, так і по цивільних об’єктах України. 

Реклама:

Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, багатоквартирні будинки, готель, дитячий садок та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали: Леонівка Чернігівської області; Попівка, Пономаренки Сумської області; Синьківка, Іванівка, Кислівка Харківської області; Надія, Новоєгорівка, Невське, Білогорівка Луганської області; Спірне, Васюківка, Північне, Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Урожайне, Зелене Поле Донецької області; Вербове, Роботине Запорізької області; Берислав, Одрадокам’янка, Ольгівка та Львове Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

ВІДЕО ДНЯ
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання ЗСУ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському та Лиманському напрямках противник наступальних (штурмових) дій не вів.
  • На Бахмутському напрямку українські захисники успішно відбили 5 атак противника в районі Кліщіївки Донецької області, де ворог намагався відновити втрачене положення.
  • В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Авдіївки та Сєверного Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де протягом доби здійснив 10 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій.
  • Крім того, противник намагався відновити втрачене положення в районі Новомихайлівки Донецької області, але успіху не мав. 
  • На Шахтарському та Запорізькому напрямках українські захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах.
  • На Мелітопольському напрямку сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, продовжують закріплюватися на зайнятих рубежах і виснажують ворога.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та наносять успішне ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони України завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 7 ударів по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 9 артилерійських засобів, район зосередження особового складу та військової техніки, склад боєприпасів та станцію РЕБ противника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: