Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни намагаються захопити Куп’янськ-Вузловий – український командир

Вівторок, 24 жовтня 2023, 14:25
Росіяни намагаються захопити Куп’янськ-Вузловий – український командир
Куп'янськ-Вузловий, фото з Telegram Куп'янськ-Вузловий Україна

Війська Російської Федерації, постійно поповнюючи сили, намагаються захопити стратегічно важливу залізничну розв’язку на Куп’янському напрямку – Куп’янськ-Вузловий.

Джерело: командир підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ Денис Ярославський в ефірі "Радіо Свобода" (проєкт "Свобода.Ранок")

Пряма мова: "Ворог намагається штурмувати нас цілодобово. Спроби штурмів не зупиняються. Він намагається відбити Куп’янськ-Вузловий. Це дійсно стратегічна залізнична розв’язка, за яку він намагається вхопитися і наносить ураження по переправах, по всіх об’єктах, що можуть нас відрізати від Куп’янська-Вузлового. 

Реклама:

Так, дійсно намагається взяти в оточення Куп’янськ. Це його мета. Ми цю мету розуміємо. Ворог несе втрати, але за рахунок переміщення додаткових сил їх швидко відновлює. 

Ми не відчуваємо, що ворога стає менше. Знаємо, що він намагається найближчим часом спробувати повторні штурмові дії. Ситуація дуже важка".

Цьому передувало: За останніми даними Генштабу ЗСУ, минулої доби на Куп’янському напрямку українські військові відбили близько п’яти атак військ РФ, зокрема в районі населеного пункту Іванівка Харківської області.

ВІДЕО ДНЯ

Британська розвідка 18 жовтня заявляла, що впродовж попередніх двох тижнів окупаційні війська РФ наростили наступальну активність на напрямку Куп'янськ-Лиман, але значний оперативний прорив російської армії там є малоймовірним.

Інститут вивчення війни (ISW) в аналізі за 6 жовтня вказував на відновлення наступальних операцій окупантів у районі Куп'янська, але не бачив можливості успіху "деградованих елементів" російських сил, які діють на цьому напрямку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: