Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штати завдали ударів у відповідь по об'єктах Ірану в Сирії

П'ятниця, 27 жовтня 2023, 06:08
Штати завдали ударів у відповідь по об'єктах Ірану в Сирії
Ллойд Остін, фото: AFP via Getty Images

Сполучені Штати завдали ударів у відповідь по двох іранських об'єктах на сході Сирії.

Джерело: заява міністра оборони США Ллойда Остіна

Пряма мова: "Сьогодні (26 жовтня – ред.), за вказівкою президента Байдена, збройні сили США завдали ударів з метою самооборони по двох об'єктах на сході Сирії, що використовуються іранським Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) та пов'язаними з ним угрупованнями".

Реклама:

Деталі: Остін зазначив, що "ці високоточні удари з метою самооборони" є відповіддю на серію невдалих атак на американські бази в Іраку і Сирії з боку підтримуваних Іраном груп бойовиків, що розпочалися 17 жовтня.

Він додав: "Сполучені Штати не прагнуть конфлікту і не мають ані наміру, ані бажання брати участь у подальших бойових діях, але ці підтримувані Іраном напади на американські сили є неприйнятними і повинні припинитися".

За словами міністра, "Іран хоче приховати свою руку і заперечити свою роль в цих нападах на наші сили".

ВІДЕО ДНЯ

"Ми їм цього не дозволимо. Якщо напади іранських маріонеток на американські сили триватимуть, ми без вагань вживатимемо подальших необхідних заходів для захисту наших людей", – заявив Остін.

Що передувало: У четвер військові бази США на Близькому Сході атакували: безпілотники завдали удару по базі США в Сирії Аль-Танф і ракетний удар стався на іншій базі США в Сирії - Коноко, в Іраку США також перехопили три ударні безпілотники.

Пізніше в Міністерстві оборони Штатів підтвердили спробу атаки на їхню військову базу, розташовану в Сирії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: