Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд Ізраїлю схвалив угоду з ХАМАСом про звільнення заручників в обмін на припинення вогню

Середа, 22 листопада 2023, 05:27
Уряд Ізраїлю схвалив угоду з ХАМАСом про звільнення заручників в обмін на припинення вогню
Оголошення з фотографіями викрадених людей, фото The Times of Israel

Під час безпрецедентного голосування в середу рано вранці Кабінет міністрів Ізраїлю ухвалив угоду з ХАМАСом про звільнення близько 50 заручників, які були викрадені під час терористичної атаки 7 жовтня в обмін на припинення вогню.

Джерело: The Times of Israel

Деталі: Не всі деталі угоди були офіційно оприлюднені, але представник ізраїльського уряду під час брифінгу для журналістів у вівторок сказав, що угода передбачає звільнення 50 живих громадян Ізраїлю, переважно жінок і дітей, групами по 12-13 осіб. на день.

Реклама:

В обмін на це Ізраїль вперше після початку війни погодився на припинення вогню щонайменше на чотири дні.

Окрім цього, Ізраїль повинен звільнити з в'язниць близько 150 (точних даних поки що немає) палестинських ув'язнених – жінок та неповнолітніх.

Також під час перемир'я в Сектор Гази пропускаються вантажівки з гуманітарною допомогою та паливом (повідомлялося, що їх буде 300).

ВІДЕО ДНЯ

Перших заручників може бути звільнено в четвер.

Передісторія:

  • 20 листопада у Білому домі повідомили, що переговори про звільнення заручників у Секторі Гази досягли "делікатного етапу".
  • Раніше у західних ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що Ізраїль, США і ХАМАС попередньо досягли угоди про 5-денне припинення вогню і звільнення заручників. Проте Білий дім і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заперечили наявність домовленостей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: