Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко назвав "демаршем" відсутність Вірменії на зустрічі ОДКБ

Четвер, 23 листопада 2023, 15:40
Лукашенко назвав демаршем відсутність Вірменії на зустрічі ОДКБ
Олександр Лукашенко, фото: "Белта"

Самопроголошений білоруський президент Олександр Лукашенко засудив відсутність Вірменії на засіданні сесії Ради Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), назвавши це "демаршем".

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на білоруське державне агентство "Белта"

Пряма мова Лукашенка: "Ми дійшли єдиного висновку, що проблемні питання завжди були і будуть. Якщо ми їх маємо намір вирішувати, то їх треба вирішувати за столом переговорів, не робити демарші без причин, без певних причин".

Реклама:

Деталі: За його словами, на зустрічі члени ОДКБ обговорювали ситуацію на Кавказі і "деяку незадоволеність одного з членів Ради колективної безпеки", маючи на увазі рішення Вірменії не бути присутнім на саміті організації в Мінську.

Передісторія:

  • Раніше повідомляли, що президент РФ Владімір Путін у середу приїхав у Мінськ, де пройде сесія ОДКБ, яку проігнорував прем’єр Вірменії Нікол Пашинян.
  • Глава МЗС Білорусі Сергєй Алєйнік заявив, що рішення в ОДКБ ухвалюють консенсусом, і попри відсутність вірменської сторони, сказав він, рішення будуть легітимними.
  • Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян пояснив раніше ігнорування зустрічей ОДКБ, що у країни "виникли численні питання" до організації, на які досі немає відповідей.
  • Речниця російського МЗС Марія Захарова звинуватила Вірменію у "спробі всидіти на двох стільцях", оскільки Єреван налагоджує відносини з Заходом.

Читайте детально про зміни у політиці країни у статті: Геть від Москви: коли та за яких умов Вірменія піде на розворот в бік Заходу

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: