Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

The Guardian: Український уряд вже цього тижня змінить підхід до мобілізації

Понеділок, 27 листопада 2023, 23:32
The Guardian: Український уряд вже цього тижня змінить підхід до мобілізації
Українські військові на навчаннях. Ілюстративне фото - Генштаб ЗСУ

Видання The Guardian повідомляє, що український уряд планує змінити практику призову, про зміни оголосять цього тижня.

Джерело: The Guardian

Деталі: Як повідомляє видання, з посиланням на "високопоставленого чиновника", зміни включатимуть використання комерційних рекрутингових компаній для проведення більш цілеспрямованого призову. Призовники зможуть обирати напрями служби, які відповідають їхнім навичкам.

Реклама:

Секретар РНБО Олексій Данілов сказав виданню, що армія співпрацюватиме з двома найбільшими кадровими компаніями України, щоб виявити людей з конкретними навичками, а також відмовити кваліфікованих українців, які хочуть допомогти армії, але не хочуть йти на фронт, від спроб ухилитися від призову.

Пряма мова Данілова: "Мобілізація стане більш гнучкою, будуть оголошені ті спеціальності, які потрібні, і люди зголошуватимуться на конкретну посаду. Наприклад, їм потрібні зварювальники або слюсарі і так далі".

Передісторія: 

ВІДЕО ДНЯ
  • У п'ятницю Данілов заявляв, що військовослужбовці строкової служби, термін служби яких вже закінчився, найближчим часом будуть демобілізовані.
  • Президент України Володимир Зеленський доручив міністру оборони Рустему Умєрову, головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та міністерствам розробити комплексний план щодо мобілізації військових до наступного тижня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: