Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін провів переговори в Астані і знову осоромився з ім'ям Токаєва

Четвер, 9 листопада 2023, 14:45
Путін провів переговори в Астані і знову осоромився з ім'ям Токаєва
Володимир Путін і Касим-Жомарт Токаєв, скриншот із відео Кремля

Російський диктатор в Астані провів переговори й підписав документи з президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим, проте кілька разів назвав його нечітко або з помилкою.  

Джерело: "Курсив", "Радіо Азаттик", відео в Telegram-каналі Кремля

Деталі: Вранці 9 листопада президент Росії Володимир Путін прибув до Астани з офіційним візитом, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв зустрів його біля трапа літака. У другій половині дня в резиденції "Акорда" відбулася церемонія зустрічі.

Реклама:

Після урочистої частини з "Акорди" за допомогою відеозв'язку президенти двох країн відкрили роботу 19-го форуму міжрегіонального співробітництва, який цього року проводять у місті Костанаї на півночі Казахстану.

На зустрічі у вузькому складі Касим-Жомарт Токаєв сказав гостям: "Сьогодні, коли ви рано вранці прилетіли в Астану, на небі вийшов півмісяць у супроводі дуже яскравих зірок – це рідкісне явище. Я вважаю, що це дуже хороший, добрий знак".

Токаєв нагадав, що Путін прибув до Астани напередодні 10-річчя Договору про добросусідство і союзництво, підписаного між Казахстаном і Росією 11 листопада 2013 року.

ВІДЕО ДНЯ

У свою чергу, російський диктатор знову "спіткнувся" об ім'я казахського президента, повне ім'я якого – Касим-Жомарт Кемелевич Токаєв. Путін кілька разів невиразно вимовив його ім'я, немов намагаючись швидше сказати його.

Володимир Путін в Астані
Володимир Путін в Астані
Скриншот із відео Кремля

Першого разу він нечітко вимовив на форумі міжрегіонального співробітництва по батькові Токаєва – "Келемич" (Келемович) замість Кемелевич. Вдруге – ім'я та по батькові президента Казахстану: дякуючи Токаєву за запрошення в Астану, Путін сказав "Кемель Жомартович", але одразу ж поправив себе.

Це відбувається не вперше. 

Нагадаємо: У січні 2022 року, під час онлайн-засідання Організації договору про колективну безпеку, Путін назвав Токаєва "Кемел Жомартович"

Востаннє Путін неправильно вимовив ім'я Токаєва 13 жовтня 2023 року на саміті ради голів СНД у Киргизстані. Тоді він дякував казахському президенту за ідею створення міжнародної організації з просування російської мови, проте не зміг вимовити його ім'я.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв влітку 2022 року заявляв, що не визнає "квазідержавних утворень" на Донбасі, які стали приводом для війни РФ проти України. Ще через рік він відмежовувався від подій у Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування