Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Галущенко пояснив, які блекаути загрожують Україні

Неділя, 10 грудня 2023, 00:36
Галущенко пояснив, які блекаути загрожують Україні
Герман Галущенко, фото: Facebook

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, якщо в Україні й ставатимуться відключення світла внаслідок російських атак, то вони, швидше за все, матимуть тимчасовий характер.

Джерело: Галущенко в ефірі єдиного телемарафону, цитує Урядовий портал

Пряма мова: "Єдина загроза для системної аварії в енергосистемі – це атаки росіян. Але навіть якщо станеться критичний вплив внаслідок атак на енергосистему, блекаути матимуть тимчасовий характер".

Реклама:

Деталі: Проте Галущенко зазначив, що наразі спостерігається зростання споживання електроенергії, навіть порівняно з аналогічним періодом 2021 року. З огляду на ситуацію, енергетики звертаються до споживачів з проханням економніше споживати електроенергію.

Пряма мова: "Важливо, щоб люди розуміли: ми – у війні. А тому треба ощадливо використовувати електроенергію, особливо в пікові години".

"Жодних планових відключень не відбувалося. Без електроенергії тимчасово були ті населені пункти, які страждають через руйнування внаслідок бойових дій.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас через втрату генерацій, похолодання і зростання споживання ми спостерігаємо у певні дні дефіцит близько 1% споживання".

Нагадаємо: Галущенко казав, що росіяни завдаватимуть масованих ракетних ударів по українській енергетичній інфрастуктурі, коли температури повітря тривалий час буде нижче нуля.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: