Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Програма з Оленою Кравець на каналі "Дім" отримала з держбюджету понад 27 млн грн у 2023 році

Середа, 13 грудня 2023, 10:41
Програма з Оленою Кравець на каналі Дім отримала з держбюджету понад 27 млн грн у 2023 році
Олена Кравець. Фото: kanaldіm.tv

У 2023 році на виробництво авторської програми "Тихий вечір з Оленою Кравець" для телеканалу "Дім" з держбюджету виділили 27 млн 528 тис. грн., хоча спочатку закладали кошти у сумі 32 млн 856 тис грн. Ведуча програми Олена Кравець пояснила, що є лише обличчям програми і працює за зарплатню. У 2024 році шоу не виходитиме.

Джерело: Prozorro, ZN.UA, телеканал "Дім", Олена Кравець у Instagram

Деталі: Гроші передбачені на "закупівлю послуги з виробництва (створення) телевізійної передачі під робочою назвою "Тихий вечір" ("Тихий вечер"), що включає в себе: концепцію, розробку сценаріїв/сценарних планів та виробництво передачі, що передбачає частковий технологічний цикл виробництва".

Реклама:

Як свідчить інформація на Prozorro, 11 грудня 2023 року щодо фінансування цього проєкту було зафіксовано два звернення до Держаудитслужби.

Пряма мова Кравець: "Друзі, я тут. Все бачу, все знаю. В мережі шириться інформація, стосовно проєкту "Тихий вечір", яка подається в маніпулятивному світлі".

Більше деталей: Вона пояснила, що кошти з державного бюджету були виділені каналу на зйомки програми у 2023 році. "В 2024-му програма не виходитиме.", - підкреслила вона.

ВІДЕО ДНЯ

Пряма мова Кравець: "Через те, що канал звітував на сайті Прозорро про фінальний кошторис, який зменшився, відбувся новий інформаційний прояв і привід для маніпуляцій з цією новиною. Я є лише обличчям і ведучою програми. Я працюю за зарплатню, з якої сплачую податки і не відповідаю за розподілення коштів та фінансування будь-яких проєктів каналу. Вся команда "Тихого вечора", а це велика кількість людей, робить свій внесок у інформаційну війну".

Кравець закликала "думати і перевіряти інформацію". "Мені приховувати нема що, тому я не боюсь цієї зливи і буду надалі жити своє життя і робити те, у що вірю і що потрібно людям", - підкреслила ведуча.

ДП "Мультимедійна платформа  іномовлення України" (ДП "МПІУ") уточнило, що у підсумку договір на 2023 рік було укладено на виробництво 31 програми у сумі 27 млн 528 тис грн.

Дослівно: "Низка онлайн-медіа та блогерів оприлюднили неточну інформацію про нібито фінансування програми "Тихий вечір з Оленою Кравець" у наступному, 2024-му році. Державне підприємство "Мультимедійна платформа  іномовлення України" (ДП "МПІУ") уточнює, що йдеться про виробництво програми у поточному році,  договір про що був укладений 20 січня 2023 року".

Також у держпідприємстві наголосили що уклали договорі на виробництво з продакшеном, який запропонував концепцію програми з ведучою Оленою Кравець.

"Програму виробляє велика творча команда, Олена Кравець — одна з найвідоміших і найпопулярніших українських зірок, є частиною цієї команди й так само як і всі, хто працюють над проєктом, отримує за свою роботу зарплатню", - підкреслили в ДП "МПІУ".

Нагадаємо: У липні 2023 року відомий ведучий та продюсер Юрій Горбунов заявив, що відмовився від державного фінансування 24-х серійного серіалу "СМТ Інгулець", на який Мінкульт виділив 33,6 млн грн.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: