Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський відповів, чи планує звільняти Залужного

Вівторок, 19 грудня 2023, 19:21
Зеленський відповів, чи планує звільняти Залужного
Зеленський і Залужний. фото ОП

Президент Володимир Зеленський зазначив, що з головнокомандувачем Валерієм Залужним у нього робочі стосунки і він планує "з ним працювати"

Джерело: Зеленський на підсумковій пресконференції 19 грудня, відповідаючи на запитання журналістки, чи існує якийсь конфлікт між ними і чи планує глава держави звільняти Залужного

Пряма мова: "Робочі у мене стосунки з Залужним. Він має відповідати за результати на полі бою як главком, разом із Генштабом. Є багато там питань. І також командувач (ОСУВ) "Таврії", який оперативним командуванням займався... Наступ - це складне питання: щось було, чогось не було, чогось не вистачає... Нам потрібні міцні кроки і результати... кожен день на кожній посаді.

Реклама:

Планую працювати, чекаю від них рішень (щодо мобілізації, допомоги на фронті, дуже конкретних речей на полі бою). Стратегія - зрозуміла, хочу бачити деталі. Вважаю, що це - справедливо".

Передісторія:

  • Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist заявив, зокрема, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена, і війна переходить до етапу позиційної боротьби.
  • У свою чергу президент Володимир Зеленський заявив, що не вважає ситуацію на фронті патовою.
  • 21 листопада Зеленський в інтерв’ю таблоїду The Sun заявив, що військові, які збираються займатися політикою, не повинні "займатися війною".
  • 29 листопада видання "The Economist" написало, що паралельно з похмурою реальністю окопної війни стає дедалі більш напруженим "політичне поле битви" у Києві, президент Володимир Зеленський вбачає конкурента в головнокомандувачі ЗСУ Валерії Залужному, а політична гризня шкодить Україні.

ВІДЕО ДНЯ

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: