Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Армія РФ завдала удару по залізничному вокзалу Херсона, загинув поліціянт

Вівторок, 26 грудня 2023, 21:56
Армія РФ завдала удару по залізничному вокзалу Херсона, загинув поліціянт
ІЛЮСТРТИВНЕ ФОТО З РАДІО СВОБОДА

Армія РФ завдала удару по залізничному вокзалу Херсона, загинув поліціянт, двоє його колег і двоє цивільних поранені. 

Джерело: президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні, Укрзалізниця, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко

Пряма мова Зеленського: "Складний день. Щойно була доповідь щодо обстрілу Херсона. Російський удар по залізничному вокзалу. Евакуаційний поїзд. Усі служби зараз на місці. Кількість убитих і постраждалих наразі встановлюється. На місці було багато цивільних. Усі оновлення інформації будуть представлені відповідними службами".

Реклама:

Деталі: За даними, які оприлюднила Укрзалізниця, у результаті обстрілу пошкоджено вокзал і рухомий склад Укрзалізниці.

Наразі відомо про декількох поранених працівників. Пасажири в укритті.

Дослівно: "План наступний: чекаємо стабілізації ситуації навколо вокзалу, пересаджуємо людей в автобуси від привокзальної площі до Миколаєва (дякуємо Херсонській військовій адміністрації за оперативну підмогу), там ми вже зараз готуємо резервні вагони – і ними повеземо понад 100 пасажирів до безпеки.

ВІДЕО ДНЯ

Ситуація контрольована, залізничники готові продовжувати рух". 

Оновлено: Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що під час масованого обстрілу міста на вокзалі перебувало близько 140 цивільних на залізничному вокзалі чекали відправлення евакуаційного потягу.

Поліціянти почали евакуацію людей, під час неї загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини. Ще двоє поліцейських – в лікарні з осколковими пораненнями. Двом цивільним, які отримали осколкові поранення, надають медичну допомогу. 

Оновлено о 21:27: Прокудін показав відео з залізничного вокзалу Херсона після російської атаки. 

Оновлено о 21:50: Офіс генпрокурора повідомив, що обстріл стався близько 18:10. Ворожа армія уразила й інші інфраструктурні об'єкти міста. Пошкоджені також житлові будинки. 

За словами міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича, на їхньому вокзалі посилили патрулі, щоб люди у разі потреби могли звернутись по допомогу. 

Оновлено о 23:03: У МВС уточнили, що лейтенанта поліції, який загинув унаслідок обстрілу звали Ігор Місюня. Йому було 29 років. Службу в поліції розпочав у 2017 році у місті Долинській. У поліцейського залишилася дружина і двоє дітей.

 
Загиблий у Херсоні поліціянт Ігор Місюня
Фото - МВС

Що передувало:

  • Увечері 26 грудня голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомляв, що росіяни більш ніж дві години атакуювали місто з різного озброєння. 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: