Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оренда елітної квартири за 1 тисячу грн: суд визнав ексголову ВС Князєва винним

Середа, 27 грудня 2023, 12:04
Оренда елітної квартири за 1 тисячу грн: суд визнав ексголову ВС Князєва винним
ВСЕВОЛОД КНЯЗЄВ, ФОТО З СУДОВО-ЮРИДИЧНОЇ ГАЗЕТИ - SUD.UA

Суд визнав ексголову Верховного суду Всеволода Князєва винним у порушенні обмежень щодо подарунків і конфіскував подарунок на суму 906,6 тисяч.

Джерело: Національне агентство з питань запобігання корупції

Деталі: Печерський райсуд Києва за матеріалами НАЗК визнав винним Князєва у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків

Реклама:

Суд зобов’язав Князєва сплатити штраф у 2 550 грн та конфіскував подарунок в 906 600 грн.

Згідно з ч. 2 ст. 23 Закону України "Про запобігання корупції" суддям заборонено приймати подарунки, вартість яких перевищує два прожиткових мінімуми для працездатних осіб.

Порушуючи цю заборону, суддя отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) міста Києва площею 133 кв.м за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла.

ВІДЕО ДНЯ

На підставі договору оренди нерухомого майна, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1 тисячу гривень.

Що передувало: В жовтні 2023 року в НАЗК склали протокол про адміністративне правопорушення щодо Князєва, який "знімав" квартиру на понад 130 кв.м в елітному районі Києва за 1 тисячу гривень. 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: