Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прикордонники підтвердили, що можуть вимагати документи від ТЦК у багатодітних чоловіків

Субота, 30 грудня 2023, 18:56
Прикордонники підтвердили, що можуть вимагати документи від ТЦК у багатодітних чоловіків
ілюстративне фото ДПСУ

У Держприкордонслужбі підтвердили, що через неодноразові підробки документів можуть вимагати в чоловіків, яким дозволено перетинати кордон, зокрема багатодітних батьків, витяг із протоколу ТЦК або запис про відстрочку в військовооблікових документах.

Джерело: речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі "Українській правді"

Деталі: У суботу в соцмережах почали розповсюджуватися повідомлення про те, що українських чоловіків, зокрема інвалідів 3 групи та багатодітних, перестали випускати за кордон без довідки від ТЦК.

Реклама:

Так, у мережі з’явилося відео про те, як багатодітного батька, який до цього неодноразово перетинав кордон, цього разу не випустили без довідки від ТЦК або військово-облікових документів. На відео дівчина-прикордонник говорить, що з 20.00 29 грудня "є інше розпорядження".

"До 20 години було так, як ви говорите – просто ми не були такі вимогливі, ми не вимагали від вас цих документів, ми дивилися тільки, що ви багатодітний, і ви перетинали (кордон – ред.)", – сказала вона.

ВІДЕО ДНЯ

Речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі "Українській правді" зазначив, що через неодноразові підробки документів ДПСУ може вимагати військово-облікових документів із записом про відстрочку.

Дослівно Демченко: "Зважаючи, що ми неодноразово виявляли підробки документів, пов’язаних з багатодітством, наші інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема, і за документами з територіальних центрів комплектування. Це можуть бути витяг з протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку, або запис про відстрочку в військовооблікових документах".

Що передувало: Раніше в суботу Демченко в коментарі УП запевнив, що "змін у Правилах перетину кордону немає, але з боку Державної прикордонної служби України завжди залишатиметься ретельна перевірка умов виїзду та чітке дотримання законодавства".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування