Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вірменія відмовилася брати участь у засіданні ОДКБ у Москві

Вівторок, 5 грудня 2023, 11:03
Вірменія відмовилася брати участь у засіданні ОДКБ у Москві
Прапор Вірменії, фото getty images

Голова Національних зборів Вірменії Ален Симонян не візьме участі у виїзному засіданні ради Парламентської асамблеї ОДКБ, яке відбудеться в Москві 19 грудня.

Джерела: інформаційне агентство "Новости-Армения" із посиланням на заяву прессекретарки голови вірменського парламенту Цовінар Хачатрян

Пряма мова: "У засіданні не візьме участі також делегація НС РВ. Про своє рішення не їхати до Москви Ален Симонян повідомив голову Держдуми РФ В'ячеслава Володіна офіційним листом".

Реклама:

Що передувало: 

  • Раніше вірменський прем'єр Нікол Пашинян відмовив самопроголошеному лідеру Білорусі Олександру Лукашенку, який запрасив його на саміті ОДКБ у Мінську 23 листопада. Вірменія також не брала участь у засіданнях, що передують сесії Ради ОДКБ.

Нагадаємо: 

  • Після блискавичної операції Азербайджану з повернення Нагірного Карабаху під свій контроль у Вірменії покладають на РФ відповідальність не лише за те, що розміщені у Карабаху "миротворці" були абсолютно пасивними, але й за відверте підігравання діям Баку.
  • МЗС Росії публічно критикувало останні заяви прем’єра Вірменії Нікола Пашиняна за "розворот від РФ"
  • Прем'єр Вірменії Нікол Пашинян каже, що Європейський Союз є ключовим партнером його країни, і вона готова бути якнайближче до ЄС.

    Читайте також: Єреван у пошуках нових союзників: чи зможе Вірменія позбутися залежності від РФ.

    ВІДЕО ДНЯ

    Читайте УП В Google News

    Реклама:
    Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
    Реклама: