Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відкриття переговорів про вступ до ЄС: Зеленський обговорив з прем′єром Іспанії майбутній саміт

Четвер, 7 грудня 2023, 21:25
Відкриття переговорів про вступ до ЄС: Зеленський обговорив з прем′єром Іспанії майбутній саміт
Володимир Зеленський, фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський обговорив з прем’єром Іспанії Педро Санчесом майбутній саміт Євросоюзу, на якому можуть розглянути рішення щодо відкриття переговорів про вступ України до ЄС.

Джерело: Зеленський на офіційних сторінках, передає "Європейська правда"

Пряма мова: "Розраховуємо, що головування Іспанії в Раді ЄС завершиться ухваленням історичного рішення про відкриття переговорів України щодо вступу до ЄС".

Реклама:

Деталі: Зеленський розповів, що у телефонній розмові привітав Санчеса з переобранням на посаду, та після того обговорив з ним безпекові питання й розповів про прогрес України у виконанні рекомендацій Єврокомісії для відкриття переговорів про вступ до ЄС.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Як відомо, Єврокомісія у своєму звіті рекомендувала відкрити з Україною та Молдовою переговори про вступ до ЄС за виконання певних умов, а Грузії надати статус кандидата. Це рішення буде ухвалюватися на грудневому саміті лідерів 14-15 грудня.
  • Ключовою перешкодою є позиція Будапешта: угорський прем’єр Віктор Орбан виступає проти відкриття переговорів з Україною, як і рішення щодо довгострокової фінансової підтримки.  
  • Раніше у четвер Орбан розповів, що мав телефонну розмову з Санчесом і у ній переконував не виносити на обговорення на саміті питання щодо відкриття переговорів з Україною.  
  • Тим часом голова Офісу президента Андрій Єрмак поговорив телефоном із міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: