Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдеп: Сполучені Штати запровадили санкції через поставки Росії балістичних ракет КНДР

П'ятниця, 12 січня 2024, 11:39
Держдеп: Сполучені Штати запровадили санкції через поставки Росії балістичних ракет КНДР
ілюстративне фото Getty Images

Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив про запровадження санкцій проти трьох організацій з Росії та однієї фізичної особи, причетних до передачі та випробування балістичних ракет Північної Кореї для використання їх Російською Федерацією у війні проти України.

Джерело: Блінкен, якого цитує "Європейська правда"

Деталі: За його словами, США продовжують уважно стежити за будь-якою підтримкою, яку Росія надає КНДР в обмін на цю зброю, та використовуватимуть усі наявні інструменти для виявлення й викриття фізичних та юридичних осіб, причетних до передачі зброї між КНДР і РФ.

Реклама:

Пряма мова: "Ми без вагань вживатимемо подальші заходи. Передача КНДР балістичних ракет Росії підтримує російську загарбницьку війну, збільшує страждання українського народу та підриває глобальний режим нерозповсюдження", – зазначив Блінкен.

Що передувало: Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що попередня експертиза підтверджує використання Росією ракет із Північної Кореї під час одного з останніх обстрілів України.

Перед цим США з майже пів сотнею країн засудили передання Північною Кореєю зброї Росії, зокрема те, що північнокорейськими ракетами на початку року завдали удар по Україні.

ВІДЕО ДНЯ

У Білому домі паралельно заявили, що під час нещодавніх атак проти України Росія знову запустила кілька балістичних ракет, отриманих з Північної Кореї.

Нагадаємо, минулого тижня координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі зазначив, що США мають докази отримання Росією балістичних ракет із Північної Кореї та їх запуску по Україні

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування