Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський назвав візит Туска "дуже продуктивним"

Понеділок, 22 січня 2024, 21:42
Зеленський назвав візит Туска дуже продуктивним
Зеленський і Туск. фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський дуже задоволений результатами візиту в Україну нещодавно призначеного прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска.

Джерело: Зеленський у своєму відеозверненні до українців у соціальних мережах

Деталі: За його словами, сторони змістовно обговорили всі питання.

Реклама:

Пряма мова: "Оборона. Буде оборонний пакет від Польщі і на посилення наших позицій. Ми говорили про спільне виробництво зброї, про збільшення наших можливостей у використанні польської техніки та систем озброєння.

Звичайно, детально говорили про політичну взаємодію. Про те, що усі проблеми між Україною і Польщею можемо вирішити між нами на рівні наших держав. Впевнений, що і критичні ситуації на кордоні, блокування, які відчутно послаблюють солідарність зараз, ми можемо вирішити. Можемо знайти прагматичні виходи з буд-яких критичних ситуацій".

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: Зеленський також подякував Польщі за приєднання до декларації Групи Семи щодо безпекових гарантій України. Він повідомив, що країни починають роботу над двосторонньою безпековою угодою.

Також Зеленський і Туск детально обговорили рух України до ЄС, очікування від саміту НАТО.

Пряма мова: "Польща може допомогти. І до речі, дуже важливо, що досвід Польщі та прем'єр-міністра Туска у відносинах з європейськими інституціями може значно посилити наші дії, наші рішення".

Що передувало: Новий прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск 22 січня, в День соборності України, прибув до Києва з першим візитом на цій посаді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: