Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У КНУ почали внутрішню перевірку щодо контрактів на харчування курсантів

Понеділок, 22 січня 2024, 23:37
У КНУ почали внутрішню перевірку щодо контрактів на харчування курсантів
Фото з сайту КНУ

В Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка розпочали внутрішню перевірку щодо поширених у медіа повідомлень про завищені ціни на харчування для курсантів.

Джерело: сайт КНУ

Деталі: Як зазначили в університеті, ціни в угоді сформували на підставі проведеного фахівцями Міноборони моніторингу вартості продуктів харчування по всій Україні.

Реклама:

Крім того, Рахункова палата не виявила порушень з боку університету у 2023 році.

Втім в установі визнають, що сталася помилка при внесенні ціни одного з продуктів.

Дослівно: "Щодо заявленої у Каталозі КНУ вартості на "Хек заморожений" за ціною у 333 грн, то наголошуємо, що це прикра технічна помилка в документі, і за такою ціною не було закуплено жодного кілограма цієї продукції".

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: Ціну на воду – 8,00 грн. називають обґрунтованою і зазначають, що для раціону курсантів, які знаходяться в стаціонарних умовах, така вода взагалі не закуповується.

Також зазначають, що у відкритих джерелах відсутня інформація про контракти на постачання продуктів для фірм "Гранд консалт" та "Трейд лайнс рітейл". Ціни на закупівлі у цих фірмах журналісти назвали нижчими, ніж в університеті.

Дослівно: "Уже зараз можна стверджувати, що оприлюднена у медіа інформація щодо наявного завищення є необґрунтованою, адже не відображає фактичних обставин. Університет продовжує внутрішню перевірку і готовий до діалогу з представниками громадськості та ЗМІ".

Що передувало: 

  • 19 січня видання "Наші гроші" опублікувало матеріал про те, що Національний авіаційний університет та Національний університет ім. Тараса Шевченка 29 грудня 2023 року уклали з Міноборони угоди на харчування курсантів у своїх їдальнях за цінами, які значно перевищують ціни решти постачальників харчів для Міноборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування