Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наступні кілька місяців будуть критичними для України – Білий дім

Вівторок, 23 січня 2024, 00:22
Наступні кілька місяців будуть критичними для України – Білий дім
ДЖОН КІРБІ, ФОТО BLOOMBERG VIA GETTY IMAGES

На думку Білого дому, бойові дії в Україні впродовж кількох наступних місяців матимуть критичне значення для її захисту, тому Конгрес повинен пришвидшитися з прийняттям рішення щодо підтримки України.

Джерело: координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, цитує Укрінформ

Пряма мова: "Наступні кілька місяців будуть критичними для України".

Реклама:

Деталі: Кірбі наголосив, що росіяни продовжують атакувати Україну безпілотниками й ракетами. Тож українському командуванню вже зараз доводиться приймати складні рішення про те, яку саме зброю та боєприпаси застосовувати в умовах, коли їхні запаси скорочуються.

Водночас РФ продовжує отримувати допомогу від Ірану й Північної Кореї, в тому числі балістичні ракети. Крім того, росіяни налагодили власне виробництво дронів та інших систем озброєнь.

У цьому контексті Кірбі зазначив, що адміністрація США прагне перемоги України. Він нагадав, як президент Штатів Джо Байден чітко заявив, що Україна має стати процвітаючою та суверенною країною з відновленими кордонами і суверенітетом.

ВІДЕО ДНЯ

Пряма мова: "І ми хочемо мати можливість далі надавати Україні необхідну підтримку, щоб вона могла досягти цих результатів".

Передісторія:

  • Байден у минулу середу провів зустріч з лідерами Конгресу США та очільниками профільних комітетів, на якій закликав швидше розблокувати фінансування на подальшу допомогу для України. У Сенаті очікують розгляду угоди щодо безпеки південного кордону і фінансування для України наступного тижня.
  • У проєкті передбачено понад 60 млрд доларів на підтримку України, 14 млрд доларів для Ізраїлю і така ж сума – на заходи протидії нелегальній міграції на південному кордоні.
  • У Білому домі раніше заявили, що вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом США.
  • Ключові помічники президента США Джо Байдена на закритому засіданні в Конгресі попередили, що без схвалення додаткової військової допомоги Україні у Сил оборони можливі значні труднощі на фронті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування