Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Три об'єкти Києво-Печерської лаври залишаються забарикадованими – Мінкульт

Понеділок, 8 січня 2024, 14:43
Три об'єкти Києво-Печерської лаври залишаються забарикадованими – Мінкульт
ФОТО "УКРІНФОРМ"

У Міністерстві культури та інформаційної політики України заявляють, що станом на 8 січня ще три об'єкти Києво-Печерської лаври залишаються забарикадованими невідомими особами.

Джерело: голова комісії Мінкульту з приймання-передачі об'єктів держмайна Києво-Печерської лаври, директор департаменту культурної спадщини міністерства Мар'яна Томін в ефірі національного телемарафону, цитує "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Ми повернули майно державі, передали всі ці об'єкти заповіднику, але станом на зараз залишаються три об'єкти (54, 57 і 58 корпуси), де перебувають невідомі люди, які там забарикадувалися, і це є однією з причин, чому Нижня лавра є зарежимленою. Але я думаю, що скоро це питання буде вирішено".

Реклама:

Передісторія:

  • Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" розірвав договір із УПЦ МП про безоплатне користування лаврою в Києві. 29 березня 2023 року у Хрестовоздвиженській церкві на нижній території Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) провела останнє богослужіння там. 30 березня духовенство УПЦ (МП) мало покинути київську лавру, але заявило не хоче цього робити.
  • Архімандрит Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) Авраамій (Лотиш) перейшов до ПЦУ і попросив митрополита Епіфанія затвердити його виконувачем обов’язків намісника Лаври. Епіфаній погодився. 
  • Митрополит ПЦУ Епіфаній запевнив, що монастир на території Києво-Печерської лаври не буде закрито, а мовою богослужінь буде давня слов’янська разом із сучасною українською мовою.

Читайте також: Частина монахів МП, які називали Європу безбожною, перебралися в ЄС – в.о. намісника Лаври

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: