Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський поговорив із Мішелем про блокування кордону з Польщею і рух до ЄС

Четвер, 22 лютого 2024, 22:44
Зеленський поговорив із Мішелем про блокування кордону з Польщею і рух до ЄС
Фото - ОП

Президент України Володимир Зеленський 22 лютого обговорив ситуацію на українсько-польському кордоні із головою Європейської ради Шарлем Мішелем.

Джерело: "Європейська правда"

Деталі: Зазначається, що президент України та голова Євроради обговорили ситуацію на українсько-польському кордоні. Зеленський наголосив, що Україна готова до консультацій для розв’язання ситуації, та відзначив важливість продовження режиму лібералізації торгівлі з ЄС.

Реклама:

Також сторони "обмінялися думками" щодо прогресу України на шляху до майбутнього членства в ЄС, і Зеленський поінформував про виконання Україною чотирьох законодавчих кроків, необхідних для підготовки оцінки Європейської комісії в березні 2024 року.

"Володимир Зеленський і Шарль Мішель погодилися щодо необхідності швидкого схвалення відповідних переговорних рамок, необхідних для фактичного початку перемовин, як це було узгоджено в грудні минулого року", – зазначили в ОП.

Сам Мішель повідомляв, що під час розмови підтвердив непохитну фінансову та військову підтримку України з боку ЄС "так довго, як це буде потрібно".

ВІДЕО ДНЯ

Голова Євроради раніше заявляв, що поразка України поставила б під загрозу європейські цінності, тому для Європи немає іншої альтернативи, окрім продовження підтримки Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування