Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава МЗС Німеччини відреагувала на заяву Папи: Мені цікаво, про що він думав

Понеділок, 11 березня 2024, 11:48
Глава МЗС Німеччини відреагувала на заяву Папи: Мені цікаво, про що він думав
Анналена Бербок, фото: Getty Images

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, коментуючи заяву Папи Римського Франциска, який сказав, що Україні слід мати "відвагу білого прапора" і вести переговори, зазначила, що "не розуміє" слова Понтифіка.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Tagesschau

Пряма мова Бербок: "Мені справді цікаво, про що він думав. Я не розумію".

Реклама:

Деталі: Говорячи про агресивну війну РФ проти України, Бербок зазначила, що деякі речі можна зрозуміти, тільки побачивши їх на власні очі.

"Я запитую себе: де Папа? Папа має знати про це", – додала вона.

Міністерка підкреслила, що весь світ має набратися сміливості стати на бік народу України і зробити все можливе, щоб Україна змогла захистити себе.

ВІДЕО ДНЯ

Якби існував хоч мінімальний шанс, що російський режим виявить готовність до переговорів, "тоді весь світ був би готовий до них", зазначила Бербок.

"На жаль, ми щодня бачимо зворотне", – додала глава МЗС Німеччини.

Передісторія:

  • Папа Римський Франциск, говорячи про розв’язану РФ війну, заявив, що Україна повинна мати те, що він назвав відвагою "білого прапора", і вести переговори.
  • Після того як слова Франциска викликали широкий резонанс, представник Ватикану виступив із заявою, в якій пояснив його слова, зокрема, зазначивши, що "переговори ніколи не є капітуляцією".
  • Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Папі слід було б звернутися із закликом до президента РФ Владіміра Путіна щодо виведення окупаційних військ з України.
  • А глава МЗС Дмитро Кулеба відповів Папі Римському, що прапор України – не білий, а синьо-жовтий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: