Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джонсон пообіцяв не зволікати з допомогою: Не дозволимо терористам і тиранам крокувати світом

Четвер, 21 березня 2024, 02:31
Джонсон пообіцяв не зволікати з допомогою: Не дозволимо терористам і тиранам крокувати світом
Майк Джонсон, фото Getty Images

Спікер Палати представників США, республіканець Майк Джонсон повідомив, що пріоритетом Конгресу є погодження бюджету уряду США на 2024 рік, а оскільки це питання вже майже вирішене, то до пакета допомоги Україні та партнерам перейдуть вже найближчим часом. 

Джерело: Джонсон на пресконференції 20 березня, "Голос Америки"

Деталі: Він сказав, що після розв'язання бюджетних питань, "переведемо увагу на це (додаткову допомогу американським союзникам - ред.) і не зволікатимемо з цим". 

Реклама:

Конгрес має схвалити бюджет до 22 березня, інакше може відбутись так званий шатдаун, тимчасове припинення роботи урядових установ США. 

Однак, за словами Джонсона, бюджетні питання вже практично погоджені та мають бути проголосовані вже на цьому тижні, хоча цьому передували "суворі перемовини".

Водночас після 22 березня у засіданнях Палати представників починається двотижнева перерва, тож до законопроєкту про фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та іншим партнерам США законодавці, найімовірніше, перейдуть після 8 квітня. 

ВІДЕО ДНЯ

Пряма мова Джонсона: "Зараз не йдеться про механізм фінансування конкретно України. Ми говоримо про весь пакет додаткового фінансування для партнерів. Я думаю, що у свідомості багатьох людей є велика різниця між летальною допомогою для України та гуманітарною складовою. Також зараз багато обговорюють REPO Act, - законопроєкт який дозволить використовувати конфісковані активи російських олігархів і таким чином, частково оплачувати допомогу Україні. Крім того, обговорюється концепція надання допомоги в кредит.

Серед законодавців зараз ведеться багато вдумливої, цілеспрямованої роботи та обговорення цього питання. Ми розуміємо роль, яку відіграє Америка у світі. Ми розуміємо важливість надіслати світові потужний сигнал про те, що ми підтримуємо наших союзників і не можемо дозволити терористам і тиранам крокувати світом".

Передісторія: 

  • Міністр оборони США Ллойд Остін у вівторок попередив, що виживання України знаходиться під загрозою, і спробував переконати союзників у тому, що США віддані Києву.
  • Днями спікер Палати представників США Майк Джонсон фактично погодився розблокувати рішення про допомогу Україні, але із суттєвими змінами – щоб це був проєкт від Палати представників і допомога у вигляді кредиту або ленд-лізу.
  • Також він допустив, що допомогу Україні і Ізраїлю все ж розділять на окремі проєкти. Будь-який новий проєкт повинен буде отримати достатньо голосів і в Палаті представників, і у Сенаті. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:30
фотоНевідомі у Києві погрожували військовому та активісту Сергію Гнезділову
18:28
Як ветеранам знайти лікаря для безкоштовного протезування зубів: у НСЗУ створили дашборд
18:21
У діях ексгенерала СБУ Наумова виявили ознаки корупції на 33 мільйони
17:59
Коштів мало, програми недоступні: чи отримають житло ВПО з окупованих територій
17:56
Петиція про усунення постаті Булгакова з публічного простору Києва набрала голоси: її розгляне міськрада
17:55
"Укрпошта" торік збільшила дохід на 1,3 мільярда
17:38
За час великої війни в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
17:32
Мінюст каже, що зупинив захист права на вибори і свободу слова за механізмами РЄ ще у 2022 році
17:16
Узяти дитину в родину стане простіше: МОЗ впроваджує цифровий медичний висновок для кандидатів
17:14
Зеленський про своєчасність підтримки України з боку НАТО: Не бачу позитиву
Усі новини...