Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ОСУВ "Таврія" розповіли, які населені пункти РФ хоче захопити після Авдіївки

П'ятниця, 8 березня 2024, 19:41
В ОСУВ Таврія розповіли, які населені пункти РФ хоче захопити після Авдіївки
Фото: Getty Images

Росія кидає великі сили на захоплення Новомихайлівки, Георгіївки, Побєди та Красногорівки на Новопавлівському напрямку Донецької області.

Джерело: речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону "Єдині новини" в п'ятницю, передає Інтерфакс-Україна

Деталі: За його словами, також російські війська спрямовують свої атаки з двох боків роботинського виступу, але успіху там не мають.

Реклама:

Пряма мова: "Найактивнішим у нас є Новопавлівський напрямок - це на захід від міста Мар'їнка, де противник зосереджує основні зусилля після виходу українських військ з Авдіївки. Зокрема, він кидає величезні сили на захоплення села Новомихайлівка на Донеччині, а також сіл Георгіївка та Побєда, і Красногорівки (біля Мар'їнки). За вчора там зафіксовано 27 штурмових спроб росіян".

Деталі: Лиховій додав, що при цьому на Оріхівському напрямку ворог діє "трохи дивним чином". "Він накопичує час від часу якісь основні ресурси для якогось значного удару бронеколоною з десятками одиниць техніки. Вони знищуються під час цієї атаки, а далі він переходить уже до звичайної тактики малими штурмовими групами, іноді з застосуванням бронетехніки, яка викидає піхоту в центрі того самого села Роботине", - каже речник ОСУВ.

Він зазначив, що Роботине перебуває під ефективним вогневим контролем ЗСУ. "Так, ворог не полишає спроб. Імовірно, це саме політична мета - відбити цей роботинський виступ. Тому що ми говоримо про території, які були деокуповані Силами оборони України під час наступальної кампанії влітку минулого року. Для росіян, імовірно, це питання є принциповим. Саме тому вони кидають туди значні резерви, ресурси та б'ються об Роботине, як лобом об стіну. Зазнають там дуже великих втрат, але не полишають цих спроб".

ВІДЕО ДНЯ

Лиховій зазначив, що Роботине залишається під контролем українських сил, хоча там уже "немає за що зачепитися, цінності як для фортифікації воно не становить".

Що передувало: З даними Генштабу, протягом четверга-п'ятниці на Авдіївському та Новопавлівському напрямках відбулося 50 боєзіткнень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: