Економічна правда запрошує на перший за час великої війни Банківський форум

ЗМІ: Посли ЄС схвалили нові санкції проти причетних до смерті Навального

Середа, 22 травня 2024, 22:24
ЗМІ: Посли ЄС схвалили нові санкції проти причетних до смерті Навального
Ілюстративне фото - Getty Images

Постійні представники держав Європейського Союзу на зустрічі в Брюсселі 22 травня погодили нові санкції проти близько 20 людей, яких називають відповідальними за смерть російського опозиціонера Олексія Навального у колонії.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на дипломатичні джерела агентства Europa Press

Деталі: Посли ЄС погодили заходи в межах режиму санкцій за порушення прав людини в Росії, розширивши таким чином санкції, вже затверджені в березні проти 33 представників російської політичної, судової і пенітенціарної системи.

Реклама:

Заходи будуть остаточно схвалені наступного понеділка, 27 травня, на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, уточнює Europa Press.

У лютому вісім країн ЄС звернулися до глави зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Жозепа Борреля з проханням накласти санкції на російських прокурорів, суддів і співробітників пенітенціарних установ у зв'язку зі смертю Навального.

Як відомо, Федеральна служба виконання покарань РФ повідомила вдень 16 лютого про смерть Навального у виправній колонії №3 Ямало-Ненецького автономного округу.

ВІДЕО ДНЯ

Західні держави поклали відповідальність за смерть росіянина на правителя Росії Владіміра Путіна. Водночас розвідувальні служби США вважають, що Путін, ймовірно, не наказував убити опозиційного політика.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: