Економічна правда запрошує на перший за час великої війни Банківський форум

Ракети до Patriot і танки Leopard: ЗМІ повідомили про допомогу Україні від Іспанії

Понеділок, 27 травня 2024, 10:56
Ракети до Patriot і танки Leopard: ЗМІ повідомили про допомогу Україні від Іспанії
ЗРК PATRIOT. ФОТО З TELEGRAM ГЕНШТАБУ ЗСУ

Іспанія готується відправити Україні ракети до систем протиповітряної оборони Patriot і 19 танків Leopard 2A4 у рамках оголошеного раніше пакета допомоги.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на публікацію видання El Pais, яку наводить Reuters  

Деталі: За словами співрозмовників видання, пакет включатиме десяток ракет Patriot, 19 вживаних танків Leopard 2A4 німецького виробництва, а також інше озброєння іспанського виробництва, зокрема, засоби боротьби з безпілотниками і боєприпаси.

Реклама:

Загальна вартість пакета складатиме $1,23 млрд − її затвердили минулого місяця, але тоді повідомляли, яке озброєння увійде до пакета.

Речники іспанського прем’єра Педро Санчеса відмовилися коментувати повідомлення El Pais.

Повідомляється, що про нові постачання зброї оголосять під час офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Мадрида в понеділок.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • 20 травня міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес оголосила про відправлення в Україну другої партії танків Leopard, а також іншої військової допомоги.
  • Ще в березні ЗМІ повідомляли, що Мадрид готує для Києва партію з 19 танків Leopard 2A4. Офіційно очільниця Міністерства оборони Іспанії не називала ані кількості, ані типу танка, який отримає Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: