ДО МАШИНИ ПРОКУРОРА ЛЬВІВЩИНИ ЩОТИЖНЯ ЗАВАНТАЖУЮТЬ ГРОШІ?

59 переглядів
112
Четвер, 17 червня 2010, 20:08
Прокурор Львівської області Олексій Баганець їздить на автомобілі "Lexus GX 470".

Як пише газета "Експрес", це авто, вартістю понад 100 тисяч доларiв, щоп'ятниці вранці з'являється під будівлею прокуратури Львівщини і до нього завантажують якісь пакети.

На "Лексусі" встановлений міліцейський "синій" номер 1000. На фотографіях видно, що авто протиправно стоїть прямо на "зебрi" пiшоходного переходу, за 20 метрiв вiд знака "стоянка i зупинка забороненi".

"Табличка "крiм авто прокуратури" не дає водiю авто жодної iндульгенцiї, оскiльки результати ретельної перевiрки засвiдчать, що в гаражi прокуратури цей
автомобiль на облiку не перебуває", - пише видання.

Начальник міліції Львівської області Михайло Цимбалюк, до якого звернулися журналісти газети, категорично спростовував, що автомобiль "Lexus GX 470" iз синiм номером 1000 належить мiлiцiї.

"У мене автомобiль iз номером 0001. А кому належить авто з номером 1000, спитайте в начальника ДАI, бо в мiлiцiї такого автомобiля немає", - сказав він. Видання звернулося до ДАІ з відповідним запитом.

Також газета пише, що пiсля закiнчення завантаження пакетів під будівлею прокуратури штатний водiй відомства їде на "Лексусі" до Києва.

"На деяких дiлянках траси Львiв - Київ вiн розганяє автомобiль до швидкостi 175 кiлометрiв за годину", - пише видання.

"У столицi "Лексус" зробить кiлька зупинок, орієнтовно о 19:30 вiн опиниться на паркiнгу бiля виходу з термiналу "А" аеропорту Бориспiль. Саме звiдси виходять пасажири рейсу Львiв - Київ", - йдеться у публікації.

"Одним iз перших, хто з'явиться звiдти, буде прокурор Львiвської областi пан Баганець власною персоною. Вiн сiдає у цей спецавтомобiль й їде в чудовий будинок неподалiк столицi. У недiлю авiарейсом о 21.35 прокурор повернеться до Львова", - зазначає газета.

За інформацією журналістів, "працiвник прокуратури на службовiй "Тойотi Кемрi" зустрiчатиме його особисто". "Прокурора вiдвезуть у шикарну квартиру площею понад 100 квадратних метрiв у самiсiнькому центрi Львова", - йдеться у статті.

"Це не службове житло, бо п'ятикiмнатне помешкання, надане мiською владою, прокурор не використовує - не сподобалось. Квартира ж, яку винаймає прокурор, за даними рiєлтерського бюро, коштує на мiсяць щонайменше 1300 доларiв", - пише видання.

Журналісти газети підрахували, що витрати на бензин, квитки на літак та оренду житла становлять 28 тисяч 832 гривень. У статті зазначається, що середньомiсячна зарплата президента 2009 року становила 19 тисяч 614 гривень 25 копiйок.

Також журналісти висувають припущення, що у пакетах, які щоп'ятниці завантажують до "Лексуса", знаходяться гроші.

"Експерти, якi оцiнили один з акуратно запакованих пакетiв чiтко прямокутної форми, що завантажувався до авто, стверджують, що в ньому може бути, до прикладу, вiд 36 до 48 пачок стодоларових купюр. У кожнiй iз них - по 10 тисяч доларiв. Або ж вiд 36 до 48 пачок стогривневих купюр - по 10 тисяч гривень кожна", - пише видання.

Як відомо, у четвер генпрокурор Олександр Медведько заявив, що Баганець звернувся в Генпрокуратуру в зв'язку з тим, що в одній зі львівських газет були надруковані знімки, що свідчать, на думку облпрокурора, про втручання в його особисте життя.

Про таке звернення також повідомляли самі журналісти газети "Експрес": "Гнів прокурора викликало розслідування газети, де йшлося про те, що  цей високопосадовець послуговується дуже дорогим автомобілем Лексус, яке має "синій міліцейський" номер, однак використовується прокурором для задоволення особистих потреб".

Усі фото газети "Експрес"

Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 193.169.134.---colt777..
Молодцы журналисты! Хорошую работу провели. Жалко , если их накажут за профессионализм. Побольше бы таких журналистских расследований, чтобы люди видели , как в рабочее время, на служебных машинах наши чиновники занимаются "личной жизнью".
IP: 93.74.44.---Roman Semko..
МОЛОДЦІ!!!
IP: 77.122.172.---deepspace..
.. з таким корупціонером держава повинна вирішити питання по прикладу Китаю. Гадаю, що найближчим часом цей ворог народу втече в Росію або ще куди далі
IP: 80.243.144.---Panabopropav..
[B]deepspace:[/B] такий як він чуються у нас як риба в воді. боюся, більше шансів, що журналісти видання скоро проситимуть політичного притулку десь у Британії чи деінде.
IP: 194.44.121.---chkapu..
ХЛОПЦІ, БРАВО!!! ТАК ЇХ, СУК!!!
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації