Реклама:

Саїд Ісмагілов: "Офіційне російське духовенство – це стовідсотково співробітники ФСБ, або люди, що працюють в її інтересах"

— Середа, 13 грудня 2023, 15:49

"Коли до влади прийшов путін, я ще в той час навчався у москві, прямо на моїх очах відбувалося вербування студентів духовних навчальних закладів – просто на лекції приходили, виводили в коридор і проводили співбесіду. І деякі (а ми питали, хто викликав, навіщо) відповідали, що це люди зі спецслужб, і вони пропонують не просто співпрацю, вони пропонують навчатися і стати співробітником фсб, офіцером. Деякі погоджувалися, навіть раділи, бо вбачали в цьому для себе кар’єру. І в них абсолютно не було ніяких незручностей через те, що вони планують бути духовними діячами і при цьому діячами спецслужб – вони вбачали, що це нормально.

Фактично всі ті, що погодилися бути працівниками фсб, або співпрацювати з фсб, вони винятково залишилися на духовних посадах, ті, які відмовилися, – не стали священнослужителями в росії. Це я точно знаю по тих людях, з яким я навчався. Тобто, якщо ми зараз візьмемо офіційне російське духовенство, сто відсотків це співробітники фсб, або люди, що тісно працюють в інтересах фсб", – каже гість нового епізоду подкасту "(не) Безпечна країна".

Що спільного в російських релігійних діячів з пропагандистами країни-агресора та чому вони подекуди мають іще більший вплив на людей, які відправляються воювати в Україну?

У новому епізоді подкасту "(не) Безпечна країна" його незмінна ведуча Аліна Фролова говорить з Саїдом Ісмагіловим, добровольцем, військовослужбовцем ЗСУ, колишнім муфтієм. Розмова про роль військових капеланів, про релігійних діячів рф та їх співпрацю з фсб, про слабкі місця росії, єдність українського суспільства, настрої у війську та необхідність модернізації армії.

Слухайте подкаст «Не Безпечна країна» на зручній платформі:

Реклама:

(не)Безпечна Країна

(не)Безпечна країна – це спільний подкаст Центру оборонних стратегій, Медіа Центру "Україна" та Української Правди.

Ведуча подкасту Аліна Фролова – дипломат, отримала спеціалізацію з геополітики. Працювала заступником міністра оборони. Координувала співпрацю з партнерами та НАТО. Долучалася до реформ у Збройних силах України. Опікувалася безпекою Чорного моря та брала активну участь у заснуванні Кримської платформи. На даний момент є одним з лідерів Центру оборонних стратегій.

У подкасті вона буде запрошувати цікавих співрозмовників, військових та цивільних, експертів та волонтерів, українських та іноземних, з якими буде говорити про безпекові питання та про те, як скоріше наблизити перемогу у війні з Росією.

Фото для обкладинки: Денис Антіпов

Реклама:
Канали
24.02: Реконструкція
5 епізодів
Головна обсерваторія
16 епізодів
Ранкова доза
86 епізодів
War-life balance
11 епізодів
Українські 90-ті
6 епізодів
Кавун та тютюн
9 епізодів
Подкаст "Кляті питання"
197 епізодів
Сафарі
13 епізодів
Cвіт не Sweet. Подкаст про міжнародку
41 епізод
Хроніки економіки
47 епізодів
УП. Вголос
39 епізодів
(не)Безпечна Країна
31 епізод
Євродонбас
4 епізоди
Я не встигаю!
20 епізодів
Культура всього
87 епізодів
Температура - нормальна!
74 епізоди
Чому вони крадуть?
6 епізодів
Один одному
23 епізоди
Життя бентежне
10 епізодів
Ок і шо?
78 епізодів
Україна після карантину
13 епізодів
У тіні
1 епізод
Онлайн[за]хист
3 епізоди
Медіабіль!
10 епізодів
До попкорну з Анною Паленчук
9 епізодів