Фоторепортаж: Янукович з дружиною, Ющенко з дитсадком, Литвин з сином-велетнем і Тимошенко з чоловіком

Воскресенье, 26 марта 2006, 20:32

Фаворит парламентських виборів Віктор Янукович прийшов голосувати у супроводі відомої всій країні дружини та десятка охоронців. Ще стільки ж спецагентів із радіопередавачами у вухах зайняли виборчу дільницю перед приходом лідера Партії регіонів.

Кортеж екс-прем'єра зупинився у сусідньому дворі, і сто метрів до дільниці він пройшов пішки. Дорогою небагатослівний Янукович розповів журналістам, що перед світанком йому наснився сон -"гарна весна", а, прокинувшись, він зробив зарядку. Подробиць щодо того, у чому полягала гімнастика, лідер Партії регіонів не навів. "Хорошу зарядку", - додав він.

Фото Ганни Андрієвської

Янукович зайшов до виборчої дільниці, де потрапив у пастку мінімум з двох сотень журналістів. Постоявши у черзі до паспортисток та до кабінки, Янукович нарешті підійшов до скриньок. Зліва від нього мовчазно стояла дружина, яка, перехрестившись, кинула бюлетені.

Янукович вимовив чотири слова: "За порядок и стабильность". Нормального брифінгу в нього не вийшло. "Будет победа", - пообіцяв Янукович. "А як ви будете працювати з президентом?", - запитали його. "В рамках Конституции", - запевнив Янукович. "Не забудьте про студентів", - попросили Януковича. "Студенти, як всі студенти в світі, будуть жити нормально!", - пообіцяв він.

Януковичу подарували два букети троянд, після чого він пішки пішов до "Зоряного". Журналісти, які не почули від нього нормальних відповідей, почали атакувати його питаннями.

Янукович розповів, що не ревнує до Рината Ахметова через зростання його популярності .

- Ахметов може стати прем’єром?

- Все в нашому житті можливе. Головне, щоб це були компетентні люди.

- Тобто це не чутки?

- Для вас це чутки. Він – сучасна молода людина. Я вам бажаю, щоб ви таким були!...

"Я радію, що росте нове покоління (політиків), це дуже добре. Я до нього (Ахметова) ставлюсь з надією, він здатний досягати цілей", - додав Янукович. "Він людина молода, цікава, перспективна. Те, що говорять (про його можливе прем’єрство) – це добре", - додав Янукович.

Фото Ганни Андрієвської

На питання про розподіл посад після виборів, Янукович сказав, що "ми обговорювали це питання дуже поверхнево, широким колом нашої партії".

Янукович також розповів про свої враження від поїздки у Львівську область: "Люди опускають очі. Соромно, що проголосували, що обдурили їх. І їх дуже залякали на минулих виборах, коли вивішували списки (прихильників Януковича) на дверях шкіл, церков".

"Але ті, у кого зник страх, говорять, що відчули велике розчарування", - додав Янукович, перекрикуючи групу прихильниць-мітингувальниць.

Група підтримки Януковича. Фото Ганни Андрієвської

Після того, як делегація на чолі з екс-прем'єром дійшла до славнозвісного кінотеатру, Януковича запустили всередину, а перед носом усіх журналістів закрили ворота. Але минуло десять секунд, як співробітники штабу стали, навпаки, кликати пресу всередину. Непорозуміння виправив Едуард Прутнік, в уяві якого уже вимальовувалися заголовки ображених мас-медіа.

Дружина Януковича, навчена гірким досвідом, протягом всього часу перебування на камерах не вимовила жодного слова. Але в цьому не було потреби - за неї говорив її авангардний зовнішній вигляд - чорне пальто, білі чоботи і біла сумка з національним прапором.

Фото Ганни Андрієвської

Прем’єр Юрій Єхануров прибув на дільницю разом з дружиною й сином, намагався жартувати і триматися оптимістом.

"Це мені вчорашня робота по шельфу підняла настрій", - сказав Єхануров, маючи на увазі нараду з конкурсу щодо освоєння газових родовищ у Чорному морі.

Єхануров з дружиною. Фото "Фотоленты"

Єхануров сказав, що вибори йому не сподобалися, "бо було повторення багатьох речей, дехто навіть крутив сервер".

Прем’єр запропонував на наступні вибори встановити семивідсотковий бар’єр, бо інакше ніяк не зупинити тенденцію, де "на кожне село повинен бути гетьман".

Син Юрія Єханурова Дмитро

Без особливого ентузіазму в голосі Єхануров повідомив, що "хотів би мати помаранчеву коаліцію", Єхануров розпрощався з пресою, пояснивши, що прямує на роботу.

"У мене було цілих 3 вихідних дні... а поточної роботи дуже багато. Там однієї пошти напевно на півметра уже є", - сказав він.

Наостанок прем’єр радісно розповів, як у суботу спілкувався з президентом Віктором Ющенком. "Ми говорили, який у нього гарний син, якому вчора виповнилось 2 рочки", - додав прем’єр.

В супроводі президента Віктора Ющенка цей самий син, Тарасик, з'явився на виборчій дільниці, де його батьки та старші брат і сестра віддали свої голоси.

Фото прес-служби президента

Прихід Ющенка на вибори нічим не запам’ятався, крім обіцянки почати консультації у секретаріаті президента щодо створення коаліції із залученням "максимального кола демократичних сил".

Віктор і Тарас Ющенки
"Завтрашній день ми починаємо з консультацій політичних сил, які сформували попередню коаліцію, яка перемогла в помаранчевій революції", - повідомив Ющенко.

Коментуючи закиди про фальсифікації з боку влади на виборах, Ющенко обурився: "Треба згадати, якою була Україна ще 14 місяців назад. Що робили ті лідери, щоб Україну поставити на коліна".

"Сьогодні у мене чудовий настрій, прекрасний. Який завжди буває перед перемогою. Бо демократичні вибори в Україні – це саме по собі перемога", - додав Ющенко.

Спікер Володимир Литвин, як завжди, перебував у меланхолічному стані, хоча вперше на вибори прийшов з родиною у повному складі.

Син спікера хоч на голову вищий за батька, але ще не має права голосувати – йому 17 років. Тому він лише кинув у скриньку батькові бюлетені.

Литвин був засмучений вето Ющенка на закон, який дозволяв вносити виборців до списків в день голосування. "Я не розумію тих, хто радив президенту", - роздратовано сказав спікер.

Лихо торкнулося його досить близько. "Один із моїх помічників поїхав голосувати – він у списку є, а дружини немає". Так блок Литвина не дорахувався одного голосу.

Спікер додав, що відмовився брати участь у нічних ток-шоу, але пообіцяв не спати. "Я не піду на жоден марафон, бо не люблю цих дійств.

Мені просто подобається спілкуватися з журналістами". На питання, яку посаду він обійматиме після виборів, Литвин пообіцяв: "Людини".

Володимир Литвин з сином-підлітком. Фото Олександра Клименка
Дочка і дружина Володимира Литвина

Юлія Тимошенко голосувала у Дніпропетровську, де за її чоловіком досі значиться квартира в 32 квадратних метри. Разом з ним та з донькою Євгенією вона і з'явилася на виборах.

"Країна має прекрасний шанс мати прекрасний уряд, і усе для цього зроблено", – повідомила Тимошенко. На відміну від Литвина, у неї все спокійно: "Люди налаштовані на абсолютно чесне голосування, і ми не бачимо ніяких абсолютно зловживань".

Родина Юлії Тимошенко голосує в Дніпропетровську. Фото Олександра Прокопенка

Вона також розповіла, що після голосування планує відвідати футбольний матч команди "Дніпро". Можливо, там вона нарешті й познайомиться з власником цього клубу Ігорем Коломойським.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде