Можливі коаліції в майбутньому парламенті

Понедельник, 27 марта 2006, 00:41

Блоки Юлії Тимошенко, "Наша Україна" і Соціалістична партія у випадку об'єднання в так звану "помаранчеву коаліцію" зможуть сформувати парламентську більшість.

Про це свідчать дані трьох екзит-полів: Національного, ТОВ "ФОМ-Украина" і Всеукраїнської соціологічної служби.

Як показує аналіз, якщо результати виборів збігатимуться з даними Національного екзит-полу, то Партія регіонів отримає у парламенті 183 місця, БЮТ - 125, "Наша Україна" - 74, СПУ - 30, КПУ і Блок Вітренко - по 19, що дає помаранчевій коаліції 229 голосів при необхідних 226.


 

Якщо результати виборів збігатимуться з даними екзит-полу "ФОМ-Україна", то Партія регіонів отримає у парламенті 172 місця, БЮТ - 126, "Наша Україна" - 93, СПУ - 38, КПУ - 21. У результаті чисельність депутатів помаранчевої коаліції складе 257 осіб.

Нарешті, якщо результати виборів збігатимуться з даними екзит-полу Всеукраїнської соціологічної служби, то Партія регіонів отримає в парламенті 149 місць, БЮТ - 117, "Наша Україна" - 84, СПУ - 30, Народний блок Литвина - 28, КПУ - 25, Блок Вітренко - 17, що дає помаранчевій коаліції 231 голос.

ІНТЕРВ'Ю ЗА ГОДИНУ ДО ВИБОРІВ

Так звана "премія" для переможців, що складається з голосів виборців, які проголосували за тих, хто не перейшов 3% бар'єр, або "проти всіх", склала: за даними Національного екзит-полу - 18,2%, за даними "ФОМ-Україна" - 17,7%, за даними Всеукраїнської соціологічної служби - 16,8%.

Згідно з даними усіх трьох екзит-полів, математично більшість може бути сформовано і двома учасниками виборів: Партією регіонів і БЮТ або Партією регіонів і блоком "Наша Україна".

При цьому результати Національного екзит-полу, у випадку, якщо вони відповідають дійсності, дають коаліції "Регіонів" і БЮТ конституційну більшість голосів у 308 голосів, а "ФОМ-Україна" - близьке до конституційного - 298.

У той же час, БЮТ і "Наша Україна" заявляли, що для них більш бажаним є відтворення помаранчевої коаліції.

За даними двох екзит-полів, конституційна більшість у 301 голос неможливо сформувати без Партії регіонів.

Хоча результати Всеукраїнської соціологічної служби також близькі, відповідно до них, Партія регіонів отримує 149 голосів з 450.

За даними "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде