Депутатські родичі отримали "покращання життя вже сьогодні"

Вторник, 19 октября 2010, 19:24

Побудована "слугами народу" держава в державі наділяє їх різними привілеями - як значними, так і несуттєвими. Однак депутати не гребують навіть найдрібнішими пільгами, які ставлять їх на вищу сходинку відносно простих громадян.

Наприклад, депутати записали за собою право під час подорожей по Україні та за кордон не стояти в одній черзі з простолюдинами, а користуватися залом офіційних делегацій.

Головний зал офіційних делегацій розташований у Борисполі, бо звідси вирушають депутати і чиновники, що мешкають у столиці.  

Для вищого комфорту можновладців у головному аеропорті країни було створено ціле Державне підприємство "Зал офіційних делегацій", яке існує в складі Державного управління справами - цього супер-міністерства чиновничих пільг.

Бориспільський  "Зал офіційних делегацій" - це двоповерховий комплекс в приміщенні терміналу "В". Заїзд на цю територію здійснюється через шлагбаум праворуч від центрального входу аеровокзалу.

Тут державні мужи, незалежно від того, їдуть вони у відрядження чи на відпочинок, можуть з комфортом очікувати рейсу: шкіряні дивани, персональний бар, плазмовий телевізор, чистий санвузол, проходження митного і паспортного контролю без черги.

Спеціально навчена людина відвезе ваш багаж у літак, і будьте певні - ніхто не буде відкривати валізу в пошуку наживи. А коли оголосять посадку - то і вас окремим мікроавтобусом підвезуть до трапу лайнера.

Тобто "слуги народу" до мінімуму обмежили собі спілкування з власним роботодавцем.

Причина такої сегрегації зрозуміла - упізнавши чиновника, люди зазвичай починають скаржитися йому на проблеми. Тоді як депутат або бюрократ - створіння, дуже зайняте державними справами.

Як стало відомо "Українській правді", замість того, щоб на законодавчому рівні скасувати цю пільгу як пострадянський пережиток, депутати вирішили здешевити користування залом офіційних делегацій... для своїх родичів.

"Вашу думку враховано. Проблему буде вирішено!"

У травні 2010-го було схвалено кошторис Верховної Ради на поточний рік, де народні обранці самі собі збільшили видатки на проходження "Залу офіційних делегацій" з 1 100 до 1 700 гривень на рік.

 

Тобто депутат нічого не платить, а за користування "Залом офіційних делегацій" на суму 1 700 гривень для кожного з 450 нардепів компенсує бюджет. Але цього було замало.

У розпорядженні "Української правди" опинився лист глави комітету з питань регламенту регіонала Володимира Макеєнка до всіх народних депутатів.

Макеєнко інформує, що за його пропозицією Державне управління справами домоглося зменшення плати за користування "Залом офіційних делегацій" для членів депутатських родин.

 

Макеєнко повідомляє: вартість обслуговування родичів депутата в "Залі офіційних делегацій", якщо вони перебувають разом з нардепом, становить 121 гривню 20 копійок, які "сплачуються за рахунок бюджетних призначень".

Це, зазначає він, передбачено договором між управлінням справами Верховної Ради і Держпідприємством "Зал офіційних делегацій" від 6 липня 2010 року.

Власне, обранці електорату і до закону "Про статус народного депутата"  записали, що родичі в їх присутності мають право безкоштовного  користування залами офіційних делегацій. 

Але коли депутатська рідня їде без свого депутата, то за комфорт бориспільського "Залу офіційних делегацій" з них вимагають по 1 100 гривень.

І от тепер справедливість встановлено. "Керівник ДУС Андрій Кравець листом від 27 вересня повідомив про підтримку пропозиції комітету щодо встановлення тарифу для членів сімей народних депутатів на рівні 2009 року, а саме - 180 гривень", - сказано в листі.

"Українська правда" звернулася до голови регламентного комітету Володимира Макеєнка, який пояснив логіку своїх дій.

"Брати по 1100 гривень з кожного члена депутатської родини при проходженні бориспільської "Зали офіційних делегацій" - це було нічим не підкріплене рішення адміністрації президента Ющенка. І куди дівалися ці гроші - незрозуміло. Нехай їх тепер шукає Контрольно-ревізійне управління. Ми впорядкували ціну для членів депутатських родин в розмірі 180 гривень - і всі тепер мають її платити", - прокоментував Макеєнко.

Але чомусь у Верховній Раді не подумали про те, що в цивілізованому світі виглядає дикістю окремий зал очікувань для слуг народу в аеропортах і на вокзалах.

Ну а головне, що на фоні стабільного зростання цін хоч десь відбулося їх небачене зниження - як-ніяк, тариф за користування родичів народних обранців "Залом офіційних делегацій" впав у шість разів.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде