Обвинения против Корнийчука. Постановление

Понедельник, 3 января 2011, 12:56

В розпорядженні "Української правди" опинилась копія постанови про порушення кримінальної справи проти колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука.

Раніше редакція, посилаючись на свої джерела, вже повідомляла деякі деталі цієї кримінальної справи.

Постанова дійсно підписана не слідчим, а заступником Генерального прокурора Ренатом Кузьміним.

Як зазначено в документі, "22 грудня 2010 року, будучи викликаним до Генеральної прокуратури Украйни Корнійчук Є.В. пред’явив свідоцтво на право зайняття адвокатською діяльністю № 1616, видане 14.12.00 Київською міською дисциплінарною комісією адвокатури"

А, згідно з законом "Про адвокатуру", кримінальна справа стосовно адвоката може бути порушена лише Генеральним прокурором, його заступниками або керівниками обласних прокуратур.

Підтвердилась також інформація про те, що кримінальну справу було порушено після перевірки звернення колишнього віце-прем’єра Володимира Сівковича.

Загалом також підтвердились і наведена "Українською правдою" сума збитків, яку інкримінують Євгену Корнійчуку внаслідок співпраці ТОВ "Меджістрес" та НАК "Нафтогазу України". Згідно з постановою, внаслідок виконання укладеного договору між НАКом та ТОВ про закупівлю юридичних послуг, "завдано істотної шкоди компанії на загальну суму 1 697 600 грн.. яка у двісті п’ятдесят разів і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, що спричинило тяжкі наслідки".

При цьому ніде в постанові не згадується ані про притягнення до відповідальності керівництва "Нафтогазу" та ТОВ "Меджістрес". Більше того, в документі немає навіть посилань на свідчення осіб, які безпосередньо брали участь у підписанні контрактів та актів виконаних робіт між НАКом та юридичною компанією.

 
 
 
 
 

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде