Маленькая Яворина возле Мариинского дворца

37 просмотров
Пятница, 10 сентября 2010, 10:52
Олег Медведев
политтехнолог, медиа-менеджер, журналист, для УП

Радикальна проросійська політика, яку проводить нова влада, заграючи з Москвою та крайнім політичним Сходом, на Заході створює попит на крайні, але з іншим знаком гасла. Такі є лише у Тягнибока. Об'єктивно, настав його зоряний час.

Ця перспектива очевидна і Партії регіонів. Як співається у відомій шахтарській пісні, "паренька приметили, руку дружбы подали, повели с собой, девушки пригожие тихой песней встретили, и в забой отправился парень молодой".

Може, хто бачив останній перед канікулами випуск "Великої політики" на "Інтері". Ну не просто ж так Євген Кисельов позначив його як найуспішного опозиціонера, який закінчив політичний сезон з великим плюсом - на відміну від інших опозиціонерів-лузерів.

Якби я був Януковичем, я би мріяв саме про таку опозицію як Тягнибок. Щоб не було нікого - тільки "Свобода". Суспільство, принаймні в Східній Україні, вибачило би мені будь-які, навіть відверто людожерські реформи - аби не Тягнибок. Там ще з брежнєвських часів засіло оце "лишь бы не было войны".

А "Інтеру" я б сказав щотижня крутили відео  з гори Яворина І не треба більше ніяких слів.

Власне кажучи, тоді я й пізнав свого тезку, бо, працюючи в офісі Ющенка, разом з колегами мусив надавати кандидатові в "народні президенти" швидку допомогу після такого удару його побратима, який свою запальну промову виголосив, зручно вмостившись на тлі передвиборчого намету Віктора Андрійовича.

7 вересня веселі хлопці із "Свободи", які вміють побешкетувати, спробували влаштувати таку собі міні-Яворину біля Маріїнського палацу.

Менше за все про це хотілося критикувати "Свободу", бо видно, що її пасіонарний актив чим ближче до низової ланки, тим заповзятіше бореться з режимом. Однак, заяви "Свободи" від 7 вересня потребують коментарів.

Перше, і головне. Тягнибок виступив би, якби бажання мав. Мені особисто Ігор Мірошниченко сказав, що замість Тягнибока говоритиме Ірина Фаріон. Відомий мовознавець  свого шансу не упустила: вона таки дала просвистітися новій владі. Але за лаштунками хлопці зі "Свободи" відверто потирали руки від такого цікавого сусідства, в якому вимушено опинилися Тимошенко.

Друге. Луценко заявив, що Тягнибока нема, тому що його дійсно не було в полі зору тих, хто стояв на сцені. І мова про лідера "Свободи" зайшла не лише тому, що Луценкові закортіло копнути Тягнибока, а тому що свободівці намагалися заткнути рота всім, крім Фаріон та, ніде правди діти, Тимошенко.

Решті ж свободи слова не було: скандуванням "Тягни-бок!" говорити заважали і Тарасюку, і Луценку, і навіть Левкові Лук'яненку. Власне, за останнього, здається, і заступився Луценко, якому знадобилася потрійна доза децибел, аби його мікрофон було чути крізь рокіт "Свободи".

І вже в останні хвилини мітингу з'ясувалося, що в епіцентрі натовпу, що скандував "Тягни-бок", перебував і особисто Тягнибок. Сам собі диригент.

Але протягом трьох годин мітингу жодної спроби вийти на сцену Тягнибок не робив, хоча першу годину вона взагалі була пуста. Він і близько до неї не підходив: біля сцени я провів кілька годин поруч з пані Фаріон, Ігорем Мірошниченком, Андрієм Іллєнком, Андрієм Мохником та Олексієм Кайдою. Тягнибок до цього гурту не підходив.

Кінець-кінцем, крапку над "і" в цій прикрій історії поставив знову ж таки канал "Інтер". У вечірньому ефірі "самого правдивого каналу" все лягло на свої місця: Фаріон поруч з Тимошенко, заклик останньої до єдності і праведне обурення "Свободи" нею ж і видуманим "фактом" - Тимошенко, мовляв, не дала слова Тягнибоку.

Ну, хіба не добре попрацювали вдень на вечірні "Подробиці"?

Олег Медведєв, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)