"Грехи" футбольных фанатов

31 просмотр
Вторник, 27 сентября 2011, 13:42
Александр Рузевич
для УП

Нещодавно одіозний депутат-регіонал Вадим Колесніченко в черговий раз здивував всю України своїми діями.

Пан Колесніченко, крім депутатства в українському парламенті, також приймає активну участь в різноманітних маргінальних організаціях, які часто самим своїм існуванням на території України суперечать її Конституції.

Отже, у своєму депутатському зверненні пан Колесніченко повідомляє, що 18 вересня у місті Одеса по завершенню футбольного матчу "Динамо-Чорноморець", фанатами київського "Динамо" були вчинені дії, які нібито були спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Зокрема він звинувачує киян у тому, що вони публічно скандували гасла, які були "спрямовані проти євреїв, "як етнічної групи".

Хотілося б довести до відома парламентського "фронтовика-антифашиста" Вадима Колесніченко, що різноманітні скандування як на футбольних трибунах, так і під час фанатських маршів не є чимось новим і нічого страшного в собі не несуть.

Словесна критика суперників та їх команди, а також масштабна підтримка свого клубу давно стали невід’ємною частиною фанатського руху.

При цьому словесні перепалки між секторами не мають на меті розпалювання будь-якої ворожнечі, а спрямовані на те, щоб деморалізувати команду суперника, та надати якомога більшу моральну підтримку гравцям своєї команди.

Для цього власне й існує рух футбольних фанатів "ультрас". Якщо скрізь шукати ксенофобію, це з часом призведе до серйозною параної.

Футбол ще з радянських часів став загальнонародною грою. Це не аристократичний гольф чи теніс. Футбол – гра простих людей.

Можливо пана Колесніченка, який сьогодні є представником "блакитнокровної" політичної еліти, дратує сама суть футболу як спортивної гри, що завоювала серця звичайних українців?

Важливо також акцентувати увагу на тому, що критика регіонала спрямована саме на фан-клуб київського "Динамо". Ця популярна українська футбольна команда має легендарну історію, а її вболівальники давно зарекомендували себе щирими патріотами України і стольного граду.

В особливу немилість "динамівці" потрапили після публічного покарання українофоба, який намагався спаплюжити символіку дружнього киянам львівського футбольного клубу "Карпати", а також після скандування нецензурної критики на адресу сьогоднішнього президента-українофоба.

Цікавою особливістю звернення депутата також є вимога притягнути до дисциплінарної відповідальності працівників міліції, які "не здійснили необхідних дій для запобігання правопорушення з боку футбольних фанатів".

Виникає просте запитання – чому цей "захисник справедливості загальнодержавного масштабу" не вимагає покарати працівників спецпідрозділів МВС "Беркут" та "Грифон", які днями вчинили жорстоке побиття активістів та депутатів ВО "Свобода" в місті Умані.

(Міліція спочатку без жодних пояснень взяла свободівців в щільне кільце, а потім вчинила розправу над громадянами, серед яких були неповнолітні)?

Очевидно, що ця подія "правозахисника" не цікавить, що в котрий раз доводить односторонність його потуг на захист "пригноблених", а також те, що так звана боротьба представників та прихильників антиукраїнської влади з проявами "ксенофобії" і "міжнаціональною ворожнечею" є абсолютно штучною та надуманою.

Єдиною метою всіх цих потуг є банальна українофобська боротьба проти людей з патріотичним мисленням.

Сьогодні розплідником будь-якої ворожнечі є не фанати київського "Динамо" і не активісти ВО "Свобода", а саме олігархічна влада, яка продовжує нагнітати ворожі настрої всередині суспільства, щоб відволікти українців від колосальних соціально-економічних проблем України.

Тому моя проста порада пану Колесніченку – спочатку спрямувати свої депутатські повноваження на захист української мови, як єдиної державної, та розібратись з усіма численними проявами українофобії, які відбуваються в Україні під час правління Януковича, й лише потім думати про написання своїх численних "правозахисних" заяв.

P.S. З часів правління в Україні Партії регіонів, депутат Вадим Колесніченко давно став негласним "фахівцем" в питаннях ксенофобії та розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Нагадаємо, що Йосиф Сталін теж вважався в більшовицькому середовищі експертом з питань нацменшин. Які результати мала його політика по відношенню до цілих народів СРСР всім добре відомо.

Олександр Рузевич, активіст ВО "Свобода", спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)