Почем электорат?

18 просмотров
Вторник, 27 марта 2012, 12:25
Александр Денисов
Александр Денисов, глава Харковской областной (краевой) организации Народного Руха Украины, для УП

Кругом граблі порозкладали,
Аби ви тільки крокували,
На ті самі граблі втрапляли,
Щоби собі по лобі дали,
Потім самі себе картали,
Що не за тих голосували.

Усі провладні засоби масової інформації висвітлюють "нові соціальні ініціативи" влади. Президент озвучив ініціативи – Кабмін прийняв до виконання. Дуже нагадує радянське: "Партия сказала надо – комсомол ответил – есть!".

Ну та про "комуняцьку" сутність теперішніх керманичів вже згадувалося не один раз. Зараз не про це, а про сутність самих ініціатив.

Два роки нам втовкмачували, що "казна порожня, погане попереднє керівництво, світова криза, не підйомні для бюджету пільги та пенсії"… Навіть попри Конституцію і Закон "протягли" через владну більшість у парламенті низку антинародних реформ, щоби зменшити витратну частину бюджету.

Декілька разів збільшували тарифи на газ та комунальні послуги для населення, начебто на догоду МВФ, задля отримання кредитів.

А тепер Кабмін мусить "знайти" більше двадцяти мільярдів гривень на виконання "ініціатив". І прем’єр запевнив, що такі гроші знайдуться у бюджеті. Мало того, вже дано вказівку провладній більшості у ВР про коригування видаткової частини бюджету у сторону збільшення!?

І вона вже "знайшла" джерело для забезпечення "ініціатив". Знову за наш рахунок. А точніше, за рахунок селян. Таке собі простеньке "джерельце" – збільшення податків для селян.

З часів СРСР і донині всі проблеми влади легко вирішувалися за рахунок селян. Дарма, що при цьому винищувалася значна частина годувальників. Згадаймо хоча б "продрозверстку", "продподаток", "розкуркулювання", штучні голодомори.

Мешканцям міст теж не час заспокоюватися. Коштів "зідраних" з селян вистачить лише на четверту частину забезпечення "ініціатив". Хто на черзі? Вірно.

Міжнародний Валютний Фонд відмовився надавати кредити цій владі. За версією влади, начебто з причини їхньої відмови підвищувати тарифи на газ для населення. Красива казочка. Хто не пам’ятає, як незважаючи на думку населення, ця влада робила все, що хотіла. А тут їх наче хто підмінив.

Різко почали проявляти турботу про населення. З чого б це?

Про це трохи згодом. Зараз про МВФ. Скоріш за все, Захід ще пам’ятає, до чого призводить фінансування тоталітарних режимів (Німеччина тридцятих). А теперішня влада в Україні ніяк не підпадає під категорію демократичної. І про це знає Світ. І робить висновки.

Тому втілення в життя президентських "соціальних ініціатив" ляже непомірним тягарем на плечі того самого населення України, задля якого, за версією влади, вони задумані.

Тепер щодо "несподіваної любові" теперішньої влади до населення України. А причина банальна до безсоромності. Восени цей самий народ знову стає ЕЛЕКТОРАТОМ. І всі ці так звані "соціальні ініціативи" виглядають звичайнісіньким підкупом виборців.

Мало хто б запідозрив владу в такій підступності, якби всі ці ініціативи були проголошені і втілені вже після виборів до Верховної Ради. В іншому випадку, це підкуп, який карається Законом. Тільки не у нас і не за цієї влади.

Покарати може цю владу лише народ на виборах. Дворічне правління "регіоналів" набридло вже й тим, хто голосував раніше за них, в надії на покращення життя. Тому у влади залишається лише примарна надія на підкуп виборців.

Тож: почім тепер електорат?

Олександр Денисов, голова Харківської обласної (крайової) організації Народного Руху України, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)