Чудеса не заканчиваются?

32 просмотра
Пятница, 18 мая 2012, 12:47
Александр Денисов
Александр Денисов, глава Харковской областной (краевой) организации Народного Руха Украины, для УП

Так, Україна ще жива,
Раз в ній трапляються дива.
Хоча дива ті дуже дивні,
Та вірять ще у них наївні.

Відгуркотіла салютами чергова річниця Великої Перемоги над гітлерівською Німеччиною. І знову, як за радянських часів, Україна відсвяткувала День Перемоги, на догоду Російському керівництву – 9-го травня.

Вся Європа святкувала закінчення другої Світової – 8-го травня. Бо саме 8-го травня було підписано німцями капітуляцію.

Може, день святкування Перемоги й не має великого значення – 8-го чи 9-го. Але якщо ми зібралися вже в Європу, то й рівнятися, мабуть, варто на неї, а не "прогинатися" перед Московією. Правда, це не було якоюсь новацією "всенародно обраного". Бо всі його попередники це робили.

Повторюю – всі! В тому числі й "всенародно відстояний" на Майдані. Та зараз не зовсім про це.

Так званий привітальний виступ президента таки добряче здивував. Ну привітав, віддав, так би мовити, данину традиціям, та й годі. Але ж – "…и тут Остапа понесло.".

А як же. У день Перемоги, Віктор – грецькою переможець – і насправді відчув себе вже переможцем.

Переможцем над українським народом, над опозицією, над усіма. Тому, мабуть і дозволив собі, у своєму виступі, погрожувати всім тим, хто не згоден з методами його керування Державою.

Так, саме погрожувати.

Прихована погроза все одне залишається погрозою. Слова про "безвідповідальних політиканів, які хочуть "захопити" владу в Україні" та "ми їм не дозволимо" –напередодні виборів до Верховної Ради сприймаються не інакше, як погрози.

Лаври диктаторів – найближчих сусідів – не дають спокою? З якого дива?!..

Відповідно до Конституції, в Україні діє багатопартійна система. Будь яка з зареєстрованих Мін'юстом партій зобов'язана брати участь у виборах всіх інстанцій – тобто боротися за владу. В іншому випадку вона просто буде знята з реєстрації. Згідно із законом.

І не в компетенції, навіть президента, забороняти чи не допускати політичним партіям здійснювати свої конституційні права та обов'язки. І жодна з партій в Україні не має права привласнювати роль "керуючої та направляючої", навіть, якщо вона зветься Партією регіонів.

Прикро, що нагадувати про це доводиться гарантові Конституції.

Хоча, як казав Козьма Прутков, "зрі в корень". Ще й досі, з часів виборів до місцевих рад, де-не-де проглядає, крізь драпіровку, щось на кшталт "Партія регіонів – наш керманич". А оте, чисто регіоналівське : "Мы работаем, а они нам мешают"?

"На те й щука в річці, щоби карась не дрімав", – це прислів'я чули, мабуть, усі. Звісно, крім регіоналів. Опозиція в державі існує для контролю за владою. Щоби в ній не панував правовий нігілізм, чи авторитаризм. Про це повинні пам'ятати всі, хто називає себе політиком і береться керувати державою.

А ще з часів правління регіоналів в Україні розпочалися дива-дивні.

Про "економічне диво" вже писалося. А нещодавно в Україні зареєстроване диво "проявлення". Пам'ятаєте, десь там на дереві, а то й на стіні будинку проявляються святі образи? А це днями, у Качанівській колонії, на тілі в'язня Юлії Тимошенко зненацька "проявилися" гематоми.

Але, за версією влади, ці гематоми бачать лише рідні пані Юлі, її соратники та, за словами нардепа-регіонала Єфремова, не чесна Ніна Карпачова, яка побачила ті гематоми за місце в списку опозиції до Верховної Ради.

Отже, це диво могли побачити лише обрані. Простим представникам влади, тим, кому по службі належить це бачити – зась. Що вже казати за бідну, залякану сусідку по камері.

Які ще "дива" готують нам регіонали – побачимо невдовзі. Вибори не за горами. А з ними прийдуть і "дива".

Олександр Денисов, голова Харківської обласної (крайової) організації Народного Руху України, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)