Если бы был я депутатом

1930 просмотров
Пятница, 11 мая 2012, 15:50
Назарий Заноз
для УП

Наші люди всім незадоволені. Вони тільки одне знають – лиш би покричати і ніц не робити. Все думають, що в них найгірша робота, найменша зарплата, а всі, хто десь трохи пробився, то або "замазаний", або підлиза.

Добре там, де нас нема, тільки там, тільки там, де нас нема – там не падає зима, ну, як в Славця Вакарчука.

Так ось, ніхто не хоче влізти в чужу шкуру – всі в своїх сидять і одні на одних наговорюють, особливо на сусідів і депутатів. А хоч хтось уявляє, як воно – бути депутатом? А головне, чим же то треба займатися і що на сесіях робити, коли Чечетов махає рукою, ніби Брежнєв на параді?

Ото почухрав я собі потилицю, як порядний чухраїнець, потім ще раз почухрав, тоді ще раз і ось що так нашкробав. Ой, себто надумав. Прикинув, що б робив, якби став депутатом. Хе-хе.

Недавно по телевізору і в інтернетах видів, як дівчинка в Шахтарську на Донеччині ґвалт зчинила, бо, бачите, не хотіла на будові прибирати. Розпустилися ті дітиська вкрай – ніц робити не хочуть. Їм тіки вкантактє та інші інтернети подавай.

Потім сидять і до того екрана шкіряться, що аж "скору" хочеться визвати. Не досить того, що її з уроків чи пар забрали, то вона ще й вибадує. Ну де то так можна? Ще й скандал з того зробила і вперлася, як баран в нові ворота.

Вон в Копичинцях, де колонія є, діти білять дерева вздовж траси і не вимахуються. На уроки не пішли і на тому раді. Тільки діти не колоніальні, ой, тьху, не з колонії, а з простої школи були. Ото дисципліна, ото панщина з поденщиною. Не те, що та з Шахтарська дівка. А ще кажуть, що Донбас Галичину годує і порожняк не гонить.

Ото й видно тепер, чия мітла ліпше мітлить, себто вінить – мете.

Так до чого я ото всьо – був би я депутатом, то так би не було. Перший мій законопроект був би простий – скоротити витрати на зарплати в Раді. Але не депутатам, а всьому обслуговуючому персоналу.

Ну а для чого їм платити? Набрав студентської молодьожі і хай практику відбувають – туалети миють, ікорку виколупують в буфеті для канапок, бентлівські значки на машинах хай полірують до блиску.

Або школярів можна на екскурсії кликати, а заодно най купол протирають і бачать, що всьо в цій країні відбувається завдяки помаху однієї руки.

Як будуть послушні, то дядя Чечетов може навіть дасть їм потіскати кнопочки "за". Ліпших можна навіть в залі лишити з картками депутатів. Від того діяння все одно в Раді ніц не зміниться.

Апазіция теж на то погодиться – вони ж тоже люди, їм так само по країні їздити треба і лохторату брехати на здибанках.

За школу батьки тих дітей можуть не переживати, з Дімою порішають і він всім дохторів наук повиписує. Тож якраз він всі відробітки придумав, якраз би зовидів, що система діє.

Таким законом можна було би сходу пару проблем порішати. З одного боку, як добре на нього зиркнути своїми проворними очиськами, то просто таки програма зайнятості молодьожі, а з другого – скільки ж коштів так вивільнити можна.

Я б ті бабки далі в діло пустив – депутатами на зарплати додав, бо воно якось негарно, щоб від слуг народу гроші забирати. Не по-людськи якось зовсім.

А ще я б слупа ганьби вернув і ту дівку з Шахтарська пристав з віником і шваброю, щоб всі проходили і бачили, як то воно неробою бути. Де ж то таке в нашій країні може бути, щоб хтось проти системи йшов? Так ніде не зайдеш – у нас система всюди – і за вітром, і проти вітру – одна велика дупа, вибачте, система. То шлях в нікуди.

Дітиська ж з Копичинців стали б заслуженим загоном імені біло-голубого знамені. А їхнім вчителькам і іншим керівникам по ордену видав би, що, так сказать, з малку дітей до праці привчають і до суворості жизні.

А заодно батькам їхнім, що зі всім згодні. В якості презенту школярики мали б щоліта на вакаціях приїжджати в столицю і прибирати площу перед Радою, білити дерева в Маріїнському парку, призирливо поглядаючи на дівчину біля слупу.

Ото знов я трохи почухав потилицю і вирішив, що б від такого депутата покращення життя прийшло б вже сьогодні. Та нє – навіть вже вчора. І так добре мені стало від того, що заснув, солодко посапуючи. Тільки як проснувся, то ні мені зарплати слуги народу, ні квартири казьонної, ні допомоги, ні санаторіїв в Криму. Тепер боюся уявляти, яким би я президентом був.

Назарій Заноз, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)