Как зарождаются и закаляются преступления

97 просмотров
Среда, 12 декабря 2012, 11:52
Виктор Романюк
кандидат от ОО "Батькивщина" в 94-м округе на виборах в парламент 2012 года

Селище Глеваха, 15 кілометрів від Києва.

На підставі позовів спостерігачів Васильківський міськрайонний суд виносить рішення, що стали підґрунтям для скасування окружною виборчою комісією результатів голосування по дільницях № 320286, 320287, 320288 та 320289.

Якщо хтось з читачів перегляне інформацію про результати голосування по даних дільницях на офіційному сайті ЦВК, то побачить там суцільні нулі.

Чому ж так? В чому таємниця цих нулів і чому населений пункт, в якому проживають майже 9000 мешканців, опинився в епіцентрі скандалу і не зміг визначитися зі своїм волевиявленнями.

Почну з дійових осіб, точніше із спостерігачів-позивачів. Хто ці сучасні "борці за правду"? Хто спонукав їх до юридичних баталій і завдяки чому так швидко і безцеремонно українська Феміда стала на сторону цих робін гудів?

Для прикладу візьмемо дільницю №320286, яка налічує 2180 виборців, з яких проголосувало 1447. З них, до слова, 762 виборці віддали свій голос за Романюка Віктора і 306 за Засуху Тетяну.

З позовом до суду звертається Микола Петрусенко – офіційний спостерігач кандидата від Партії регіонів Засухи. Підставою позову є те, що Петрусенка як офіційного спостерігача не допустили на виборчу дільницю.

Про це навіть є складений акт, підписаний двома нібито свідками, які в цей момент "чергували" біля цієї виборчої дільниці, і свідчення членів дільничної виборчої комісії.

Позов цей борець за права виборців від Партії регіонів подав до суду 30.11.2012. По трьох інших дільницях, як під копірку, були подані аналогічні позови при схожих результатах волевиявлення громадян.

Для спрощення розуміння всієї системи владно-сімейних стосунків селища Глевахи, викладаю її у формі таблиці.

Номер справи та суддя, що виніс рішення

Номер дільниці

Спостерігач (позивач)

Виборці, які підписали акт та свідчили в суді

1008/6796/12

Степаненко В.В.

320286

Петрусенко М. В. – кум Глевахівського селищного голови Шепеленка О.В.

Шепеленко О.В. – селищний голова смт Глеваха

Сябренко М.В. – місцевий підприємець

1008/6797/12

Степаненко В.В.

320287

Скобліков В. Ф. – депутат селищної ради смт Глеваха

Гайдамаченко О.Г. – прибиральниця в селищній раді,

Ковальчук В.М. – член дільничної виборчої комісії

1008/6793/12

Степаненко В.В.

320288

Гайдамаченко О. Г. – прибиральниця в селищній раді

Нархов В.Р. – член дільничної виборчої комісії,

Коваленко М.М. – завідуюча місцевою бібліотекою,

Курка В.В. – депутат селищної ради смт Глеваха

1008/6797/12

Степаненко В.В.

320289

Петрусенко М.М. – син Петрусенко М.В., кума Глевахівського селищного голови

Скоблікова Я.В. – донька депутата Глевахівської селищної ради Скоблікова В. Ф.

Поповиченко В.А. – депутат селищної ради смт Глеваха

Будь-яку справу можна робити по-різному, в тому числі, і фальсифікувати вибори.

В даному випадку, очевидно, що сучасні владні діячі досягли дна нахабності і цинізму. Змусити повірити виборців Глевахи чи будь-кого іншого, хто хоч поверхнево цікавиться ситуацією в країні, в тому, що спостерігачів від Партії регіонів і одночасно місцевих депутатів не допустили на виборчу дільницю!

Або якими фантастичними здібностями наділена прибиральниця селищної ради Глевахи, яка одночасно намагалася "вломитися" на дільницю, і в той же час виступала виборцем, який засвідчував акт на іншій дільниці, просто абсурдно в силу очевидної безглуздості.

Не потрібно бути Пінкертоном, щоб зробити висновок, як ці всі люди пов’язані, але є декілька очевидних фактів:

Що керівником "концесії" по організації фальсифікацій і їх "технічним" директором був селищний голова Глевахи Шепеленко.

Схема не була б до кінця освячена, якби "не самий гуманний суд у світі". І тут взяв на себе цю місію голова Васильківського міськрайонного суду Степаненко.

Ці двоє героїв сучасності вимагають особливої уваги, бо виявляється, не буває диму без полум’я, а Шепеленко і Степаненко це люди з історією…

Історія правління в Глевасі пана Шепеленка налічує вже майже півтора десятка років і супроводжується численними земельними скандалами.

Сам же Шепеленко займає свою посаду незаконно з моменту програшу на останніх місцевих виборах в 2010 році, коли в приміщенні виборчої комісії серед ночі було відкрито доступ до сейфу і зіпсовано бюлетені реального переможця.

Тоді за протоколами переміг Валерій Жеребцов, однак регіональна влада вирішила залишити свого голову і дала Шепеленку "зелене світло" для фальсифікацій…

Робота судді і одночасно голови суду Степаненко потребує окремого опусу і традиційно включає в себе незаконні рішення, квартирні афери, освячення земельних оборудок і інший сучасний суддівський джентльменський набір.

Тому міцно вмонтований в систему корупційних зв’язків і підвішений за "справи" Степаненко вже не міг відмовити…

Громада Глевахи теж має розділити порівну ступінь відповідальність за те, що їх позбавили права голосу. 2010 люди обрали одного селищного голову, а влада їм нав’язала іншого. Громада це проковтнула через власну байдужість і безвідповідальність.

Саме це спонукало Шепеленка продовжувати свою "чорну справу".

Виборці, які 28 жовтня відвідали свої виборчі дільниці і зробили свій вибір за своїх кандидатів та політичні партії, стали заручниками шепеленків, степаненків і невеликої плеяди пристосуванців, які традиційно крутяться біля барського столу.

А тепер, увага, питання. Голосу позбавили 4660 мешканців селища всього ДВІ людини, які живуть за наші з вами сплачені податки. Хто в цьому винен?

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)