Он играет так, как умеет

49 просмотров
Среда, 20 февраля 2013, 16:37
Михаил Сидоржевский
для УП

У "Нашій Україні" анонсували дві дати з'їзду. З’їзд партії під керівництвом Віктора Ющенка планується на 18 травня. У свою чергу, прес-служба партії, яка представляє частину цієї політичної сили, що підтримує голову Політради НУ Сергія Бондарчука, розповсюдила інформацію, що з’їзд політичної партії "Наша Україна" призначено на 2 березня.

Така-от гірка реальність нашого часу. Партія, котра всього кілька років тому фактично презентувала владу в країні, сьогодні справляє жалюгідне враження.

Її здобуток на останніх парламентських виборах (1,1%) – красномовне підтвердження нищівного падіння авторитету її лідера Віктора Ющенка, якому виборці не змогли вибачити краху своїх надій.

Мені шкода Віктора Ющенка. Адже з ним пов'язаний один із найвеличніших моментів новітньої вітчизняної історії.

Мені соромно за нього. Адже в народній уяві він піднявся на недосяжну висоту – щоб впасти так низько.

Міркую собі: невже він не розуміє убогості свого становища? Чому чіпляється за соломинку, аби бодай таким нікчемним чином залишатися в політиці?

Для чого це йому? Невже не здогадується, що всі його наступні спроби чогось досягти в політиці – це неухильне і безальтернативне сповзання вниз, у болото ганьби, і його наступна участь у виборах принесе йому вже 0,1%?...

Упродовж 10 років я був послідовним його прихильником. Навіть на осінніх виборах 2012 року голосував за "Нашу Україну", вже не вірячи в цю політичну силу, розуміючи, що вони – лузери перегонів, але – з почуття якогось, певно, обов’язку.

При цьому добре усвідомлюючи, що переважна більшість лідерів цієї партії навіть у часи найвищого її злету не були питомо українськими національними політиками.

А, скоріше, хитрими пристосуванцями, в кращому разі – "общєдємократами" чи націонал-лібералами, котрі в політику йшли виключно для отримання влади і грошей.

І любили себе в Україні, а не Україну в собі. І все приміряли свої задниці до крісел.

Хтось скаже: так в інших партіях не кращі ж.

Можливо. Але злодій, котрий особливо і не приховує, що він злодій, чомусь викликає менше ненависті й озлоблення, ніж злодій чи нездара, котрий одягає маску священика.

Такими є особливості людської психології. І такою є наука для українських політиків, котрі в майбутньому приходитимуть до людей в овечих шкурах, ховаючи під ними свої вовчі і лисячі писки.

Щодо Віктора Андрійовича, то в нього, на мою думку, був шанс достойно вийти з ями неслави останніх виборів. Принаймні, в очах мислячих українців.

Для цього потрібно було послати до дідька і партію, і політику, а зайнятися підтримкою національної культури, злиденне становище якої – вирок цій колаборантській державі, котрою керували і керують пігмеї духу, напівграмотні бізнесюки, культура для котрих починається і закінчується на рівні Баскова з Кіркоровим.

Українська культура потребує піклування з боку держави і вітчизняного бізнесу, інакше скоро настане час, коли її презентуватимуть у кращому разі Поплавський з Сердючкою, а українців сприйматимуть як націю, котра вимерла, залишивши по собі мутованих кастратів, котрі на запитання "хто ви?" понуро відповідатимуть: "ми хохли"…

Втім, даремне винуватити Ющенка в тому, що він не зрозумів важливості підтримки національної культури.

Претензії не за адресою. Він – один із багатьох у цьому непевному часі, хто, зважений на терезах, виявився легким.

Годі ловити в темній кімнаті чорного кота, якщо його там немає. Не стріляйте в музиканта – він грає так, як уміє.

Михайло Сидоржевський, для УП


Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)