Реформа или саботаж?

60 просмотров
Пятница, 15 марта 2013, 11:15
Владимир Кондрашов
Кировоград

"У зв'язку з реалізацією заходів із реформування системи освітньої діяльності в навчальних закладах Служби безпеки України, що проводиться в рамках загальної оптимізації структури, організаційно-штатної побудови органів і підрозділів СБУ та імплементації нового КПКУ припиняється набір на денну форму навчання на базі повної середньої освіти за державним замовленням до Національної академії СБ України та Інституту підготовки кадрів для СБУ Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" за всіма напрямами підготовки.

На даний час опрацьовуються нові підходи до вдосконалення системи професійної підготовки фахівців для потреб СБ України". Прес-центр СБ України

У народі кажуть: "що занадто, то не здраво". Схоже, що високі чини в захмарних столичних кабінетах вирішили прислухатись до цієї старої приказки – і застосувати її до власної системи безпеки.

Саме такі думки з'являються, коли дізнаєшся про масові скорочення в Службі безпеки України та про припинення набору до навчальних закладів Служби. Це, на перший погляд, дивне рішення пояснюється "реформами системи освіти" та "прийняттям нового Кримінально-процесуального кодексу".

Проте, є ще один комплекс заходів, який зараз активно застосовується. 

Про це не пишуть і не розмовляють поза парканами службових будівель. Але кожен співробітник боїться цього: скорочення кадрів.

Результатом КПК, який мав покращити систему правосуддя та правоохоронних у нашій країні, стало звільнення великої кількості досвідчених кадрів. 

Про реальні цифри судити важко, оскільки дана інформація не підлягає розголосу та суворо охороняється. Та відомо достовірно, що найбільші втрати несуть слідчі відділи та відділи боротьби з економічними злочинами. До всього цього, мінімум п'ять наступних років навчальні заклади СБУ не випускатимуть офіцерів.

Таким чином, постає питання щодо напрямку реформ, що їх провадять у нашій країні – яка в них кінцева мета? 

Адже через певний час доведеться починати з нуля підготовку кадрів для органів безпеки. А це відкине нас назад на десятиріччя.

І саме в цей час працюють комісії, щодо доцільності існування власних навчальних закладів СБ України. 

...Хтось вважає, що у нас забагато офіцерів, які служать на благо Вітчизни. 

Чому ми допустили, що цей Хтось захопив владу?

Володимир Кондрашов, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)