С братской любовью...

99 просмотров
Понедельник, 22 июля 2013, 17:26
Павел Садоха
председатель Союза украинцев в Португалии

От якби автор мав нагоду звернутися до президента Росії, напередодні його українського візиту, він би написав так: "Збираючись відвідати Україну для спільного з братнім українським народом святкування 1025-річчя Хрещення Русі, Ви за християнською традицією продемонструєте реальними діями одну з найважливіших Божих Заповідей – "Люби свого ближнього!". На це ми сподіваємося.

Зважаючи на багатовікові відносини між нашими народами, роботи в цьому напрямку – непочатий край. Але розпочати її можна і від сьогодні".

До чого таке звернення?

До Спілки українців у Португалії потрапила брошура відомої в Росії та закордоном туристичної фірми "Наталі турс". Номер в єдиному федеральному реєстрі

 

туроператорів Росії – МТ1 000867.

Ця брошура під назвою "Португалія" досить ґрунтовно описує основні аспекти, пов’язані з туристичним відвідуванням країни.

Прочитавши її, російський турист не тільки зорієнтується у чужій країні і оптимізує свій відпочинок, але й ознайомиться з культурою, історією та традиціями португальців.

Зустріч з чужоземцем, який ознайомлений хоча б загально з твоєю країною, то велика радість і повага не тільки до такого іноземця, але й до країни походження.

Та, думаючи про своїх клієнтів, упорядники брошури не тільки подбали про розширення кругозору і знань про інші народи, але й застерегли від небезпек, які можуть трапитись з кожним туристом у кожній країні.

І, як виявляється, на думку авторів брошури, найбільшою небезпекою для російських туристів у Португалії є українські, молдавські та білоруські трудові мігранти!

"Кроме того, почти в каждом отеле есть горничные, и в каждом ресторане работники из Украины или Молдавии, Белоруссии, которые, в крайнем случае, Вам помогут в языковых проблемах.

Однако не принимайте от них предложений оказать Вам какой-то сервис, что-то Вам продать, или куда то отвезти – это может быть опасно".

І, щоб остаточно закріпити ксенофобські настрої російських туристів, упорядники додають таке:

"К сожалению, последнее время в Португалии появилось много переселенцев из республик Украины и Молдавии, в том числе, и живущих нелегально. Остерегайтесь общения с ними, не принимайте от них никаких предложений – помощи в организации экскурсий, покупки недвижимости и прочее. Как правило, они ведут себе вежливо и при резком решительном отказе больше не надоедают".

 
 

То повертаючись до початку розмови, якби авторові таки вдалося поговорити з Путіним, я б запитав: "Пане президенте, хіба не в єдиному Христі ми хрестилися? Хіба не про братерство думають російські політики, пропонуючи митний та інші союзи українцям, молдованам, білорусам?

Хіба вилучена з російського законодавства частина 1 статті 182 Кримінального кодексу РФ, де вказано, що: "Действия, направленные на возбуждение ненависти, либо вражды, а также на унижение достоинства человека, либо группы лиц по признакам пола, расы, национальности, языка, происхождения, отношения к религии, а равно принадлежности к какой-либо социальной группе, совершенные публично или с использованием средств массовой информации наказываются штрафом в размере от ста тысяч до трехсот тысяч рублей или в размере заработной платы или иного дохода осужденного за период от одного года до двух лет.

Либо лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет, либо обязательными работами на срок до ста восьмидесяти часов, либо исправительными работами на срок до одного года, либо лишением свободы на срок до двух лет"?

Сподіваюся, що до візиту президента РФ в Україну співробітники туристичної фірми "Наталі турс" не матимуть стосунку. Ні як фахівці-консультанти в галузі специфіки життя за кордоном, ні в будь-якій іншій якості. Через вжиті компетентними органами Росії відповідні заходи за відверту ксенофобію.

І в Україну Путін приїде у Божому намірі, що відповідатиме біблійному: "Тому, коли принесеш ти до жертовника свого дара, та тут і згадаєш, що брат твій щось має на тебе, залиши отут дара свого перед жертовником, і піди, примирись перше з братом своїм, і тоді повертайся, і принось свого дара" (Євангелія від св. Матвія).

Павло Садоха, голова Спілки українців у Португалії, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)