За державу стыдно

92 просмотра
Воскресенье, 24 ноября 2013, 09:10
Евгений Иванцов
для УП

Якщо чесно, я не вірив у підписання асоціації з ЄС.

Тобто на сам факт підписання якось сподівався, але звичайно, не сподівався, що цей документ за мить перетворить країну та її громадян, зруйнує багаторічні корупційні та кумівські традиції, змусить запрацювати закони, зробить чесними суддів та прокурорів, а пересічні українці усвідомлять, що час жити по-новому і не смітити там, де живемо.

Не сподівався я, що в один момент щезнуть малолітні нетверезі мажори на папікових автомобілях, а фінансування силовиків перекинуть на освіту та охорону здоров’я. Звісно ж, не сподівався.

Я у цій країні виріс і добре усвідомлюю, що для хоча б невеличких змін потрібні роки.

Але я чесно сподівався, що у влади є елементарний інстинкт самозбереження. Януковичу би вибачили дуже багато, якщо б країна зробила реальний крок до Європи. Пробачили б, і Віктор Федорович без проблем би переобрався на легітимний другий термін.

При чому, йому б не потрібно було шукати аргументи у боротьбі за збереження крісла. Не потрібен би був ОМОН та бігборди, на яких написані та зображені нереальні речі.

Потрібно б було просто вийти до людей і сказати: "Я обіцяв і зробив". І нехай перші кроки до євроінтеграції не мали б нічого спільного зі справжніми європейськими цінностями, цього б було достатньо для збереження влади.

Так, краще б було без Януковича взагалі, проте народ свій вибір зробив, тож доводиться розплачуватись. Але, краще така євроінтеграція з Януковичем, ніж ніяка.

Проте Сім’я вирішила інакше. Замість збереження нажитого непосильною працею, вони обрали незрозумілий варіант, який точно змусить їх фальсифікувати вибори та вдаватись до силових варіантів. Щоправда, такий досвід у цих товаришів є.

За державу соромно, звісно. Чим же поляки кращі за нас? А молдовани? З героїв анекдотів вони скоро перетворяться на власників паспортів, які дозволять їм вільно перетинати кордони ЄС. І хто після цього молдовани? Чи не ми? Ба, навіть гірше!

Ця європейська історія насправді зовсім сумна. Ми неначе вирішуємо, чи потрібно поставити освіжувач повітря в гидкому обісцяному нужнику без світла і перспектив перетворитись на європейський WC.

Ну, поставимо, і навіть навчимось користуватись. Та чи змінить це сам нужник? Ми і надалі будемо "ходити мимо" і притримувати діряві двері однією рукою. Натомість цей нужник потрібно не білити і не ставити там освіжувач з полуничним ароматом, а зрівняти його з землею, і забути, як про страшний сон.

На Європу ми з вами не заслужили. А тому - Віктор Федорович може сміливо приміряти корону на другий термін. З фальсифікаціями чи без…

Він обрав силовий варіант. Бо грошей нема, і власний електорат вже не так палко підтримує його. Ну, а міжнародний імідж...та, ми ж самі все бачили і чули про європейський вектор розвитку і партнерство.

Вихованість та вроджена толерантність не дає європейським політикам чесно висловити свою думку про президента, який під час своїх визитів до європейських установ блокує туалети, возить з с собою придворну свиту, а на Батьківщині мешкає в персональному раю.

Ми не провалили останній вступний екзамен. Ми просто не подали документи до ВУЗу, в якому, щоб вчитись, потрібно перестати матюкатись, плювати навкруги себе і поводитись, як тварина. ПТУшники не вчасться у Сорбонні. А ми таки гірші від ПТУшників.

На жаль, Європа залишиться в Європі. А ми підемо переобирати Віктора Федоровича і стабільно голосувати за комуністів. Спасибі їм, що попередили про небезпеки євроінтеграції! А Віктору Федоровичу та пану Азарову - за те, що цю чуму відвернули!

P.S. Вийду на Майдан у своєму рідному місті. Проте, вийду без надії сподіваючись.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)