Преступная власть – 2

95 просмотров
Среда, 26 марта 2014, 17:47
Виктор Мороз
политический обозреватель

Між мудрістю й гідністю українська влада обирає безвільну й тупу поразку. І тим самим рятує світ від розв'язання нової світової війни. Слава героям!

Можемо пишатися, статки наших партнерів по ЄС залишаться недоторканними.

Їхній спокій не порушать несподівані автоматні черги й брутальні атаки на громадські приміщення та приватні установи. На їхні вулиці й площі не зайде російська бронетехніка рятувати кількох п'яних російських туристів, котрі своєчасно забули повернутися на батьківщину.

Розграбована попереднім режимом й ослаблена революційними подіями Україна стала боксерською грушею, цапом-відбувайлом, амортизатором для агресивного й знахабнілого від безкарності північно-східного диктатора.

Залишається лише з'ясувати: так було задумано? Чи нова влада просто була настільки розгублена й деморалізована несподіваним вторгненням російських загарбників, що врешті, трохи схаменувшись, змушена була вдавати із себе найправовірнішого християнина й підставляти одразу обидві щоки?

А згодом, прикриваючи своє елементарне боягузтво, на людях грати месіанську роль захисника цивілізації від диких орд?

І врешті, заплатити за все анексованою власною територією й більш ніж двома мільйонами втрачених громадян?

І це вже інше питання, що навіть це бездарне боягузтво нових українських очільників у воєнному протистоянні з ядерним монстром набагато мудріше й моральніше надутого патріотизму, військової доблесті й воєнної слави загарбників.

Зненацька українці вчергове опинилися між Сціллою конформізму й Харибдою месіанства. Відстоявши три місяці на морозі в протистоянні зі злочинною владою Януковича, вони наштовхнулися на злочинну бездарність своїх формальних лідерів, котрі не знають куди, для чого й навіщо вести свій народ.

І чи варто його взагалі кудись вести, якщо вони при владі?!

Але тут для українців виникає питання: чи можуть боягузи й нерішучі люди керувати країною, що перебуває в стані війни?!

Запитання риторичне. Не можуть!

Оскільки своєю слабкою позицією, яку одразу ж відчує агресор, вони лише неймовірно ускладнять розв'язання конфлікту. Тому чим швидше місце виконуючого обов'язки президента займе інша людина, тим швидше країна вийде з конфлікту й займеться удосконаленням організації життя своїх громадян.

Не вийшло з пана Турчинова ні ефективного головнокомандуючого, ні кризового президента. І не могло, на жаль, вийти. Крім хамовитого грубіяна-чиновника, здатного ображати на камери своїх вчорашніх соратників, ледь зайнявши високе крісло.

"Батьківщина" на чолі з Юлією Тимошенко при мовчазній згоді всієї опозиції зробили із самого початку фатальну помилку: призначили людину, яка за визначенням не може бути лідером і приймати швидкі й оптимальні рішення.

Не може людина, котра останні 20 років була в тіні харизматичного лідера й практично завалила власною бездіяльністю й безініціативністю її останню президентську кампанію – у найважчий для України час стати кризовим менеджером. Це не його вина, скоріше біда.

Але – уже не тільки Олександра Валентиновича.

В Юлії Володимирівни взагалі проблема з кадрами. Нині важко й пригадати її вдалий кадровий добір. За виключенням 2-3 чоловік. Просто досі вона вірність плутає із професіоналізмом і моральністю. У результаті – розвал власних лав.

І врешті, постає питання: чи можна людині, котра абсолютно не знає, не відчуває й не розуміє принципів організації власної команди, довіряти організацію команди державної? А якщо є, то на яких підставах? Які особисті висновки вона зробила після свого тріскучого фіаско?

Чули, що ніби зробила. Але які?!..

Олександр Валентинович – кризовий топ-менеджер країни – це один із висновків? Чи може, уже третій міністр оборони за три тижні – це теж висновок? Чи чудовий командир Майдану й потенційний непоганий мер Києва, але не секретар Радбезу Андрій Парубій – це теж висновок?

Ось і складається враження, що пані Тимошенко не тільки не навчилася на своїх помилках, але й країну нині робить заручником своїх емоційних і незважених дій. Найшвидше, вона вже нині оточила себе настільки сервільними помічниками, котрі пропонують своєму лідеру те, що їй має обов'язково сподобатися. Держава почекає.

Гаразд, інтелектуальна безпомічність і розгубленість українського політикуму, помножені на боягузтво нових керівників, в очах світового співтовариства виглядають як мудрість і відповідальність, котрі ледь не врятували світ від нової світової війни.

Але ми добре знаємо, що рішучі й професійні дії на самому початку конфлікту взагалі врятували б світ від самої перспективи постановки питання. А Україну від анексії частини її території.

Але все вже сталося.

І Україна може скільки завгодно задобрювати агресора, практично безкоштовно постачаючи на півострів електроенергію, газ та воду, як колись Європа разом із СРСР намагалися задобрити Гітлера – але агресора зупиняє лиш сила. І протидія.

Врешті, хто забороняє подальше постачання ресурсів обумовити негайним звільненням не тільки трьох командирів, а й решток усього військового угрупування разом із заблокованими кораблями, військовим спорядженням, технікою та озброєнням? Припинення ресурсозабезпечення краю вже через 2-3 дні намалює кримським керівникам переддень гуманітарної катастрофи. І Кремль одразу почне переговори з "нелегітимними" українськими офіційними особами.

Просто треба перестати боятися. Або поступитися місцем. І якнайшвидше!

Чи не так?..

Віктор Мороз, журналіст, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)